U samo četiri mjeseca od otvorenja, Geo info centar u Voćinu posjetilo više od 10.000 gostiju

Otkako je u veljači otvoren za posjetitelje, Geo info centar u Voćinu, bilježi impresivan broj posjetitelja. Preko 10.000 stranih i domaćih gostiju imalo je priliku upoznati fascinantnu povijest i sadašnjost Papuka kroz brojne multimedijalne te interaktivne postave. Jedan od najmodernijih visitor centara Hrvatske, prostire se na 800 četvornih metara, a predstavlja jednu od vodećih atrakcija kojima Park prirode Papuk obiluje.

Čast da postane jubilarna posjetiteljica pripala je gospođi Gordani Miličević iz Jagodnjaka koja je upravo zbog Geo info centra po prvi puta na Papuku. Prilikom posjeta Voćinu posjetila je i Park šumu Jankovac, oduševljena viđenim, poručila je da se na Papuk sigurno vraća.

– Ulaganja u turističku infrastrukturu neminovno su utjecala na veću posjećenost samoga Parka. Tijekom prvih šest mjeseci 2022. godine, bilježimo rast broja posjetitelja na svim lokacijama unutar Parka, što nas iznimno veseli. Od Park šume Jankovac, adrenalinskog parka i kamp odmorišta Duboka do interpretacijskog centra Kuće Panonskog mora u Velikoj, brojnim projektima, a naročito projektom Geo priče UNESCO geoparka, unazad četiri godine nastojali smo gostima i posjetiteljima ponuditi raznolik sadržaj s ciljem što boljeg predstavljanja iznimnog bogatstva kojega smo u mogućnosti kvalitetno prezentirati. Kulturna, geološka, povijesna, a osobito biološka i krajobrazna raznolikost Papuka temelj su turističke atraktivnosti kontinentalne Hrvatske i komparativna prednost na globalnom tržištu s kojega bilježimo sve više posjetitelja – poručuje ravnatelj Parka prirode Papuk i načelnik općine Čačinci, Alen Jurenac.

Sadržaj koji omogućuje zadržavanje posjetitelja po nekoliko dana na području Papuka prepoznali su i posjetitelji, ali i privatni investitori koji ulažu u smještajne kapacitete. Porast popularnosti Papuka, odnosno uzdignuće iz turističkog potencijala u najposjećeniju kontinentalnu destinaciju, rezultiralo je i porastom cijena nekretnina na području Papuka. Stoga se može zaključiti da je dobra vizija svih koji sudjeluju na kreiranju turističkog sadržaja na Papuku te predan rad svih njegovih zaposlenika rezultiralo potpunim buđenjem Slavonije u svakom smislu.

(www.icv.hr, PP Papuk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content