VIDOVO 2022. Evo što vas očekuje na proslavi Dana općine Pitomača

I ove godine Općina Pitomača u suradnji s općinskom Turističkom zajednicom i Centrom za kulturu „Drago Britvić“ pripremila je bogat program povodom obilježavanja Dana općine 2022. i dana zaštitnika župe, svetog Vida.

Tako je ovogodišnji program započeo jučer (nedjelja), 5. lipnja, vatrogasnim natjecanjem u Turnašici, a trajat će sve do 25. lipnja. Obilježavanje Dana općine nastavlja se ovaj vikend, točnije u petak, 10. lipnja, kada će od 11 sati u zgradi Udruženja obrtnika imati Izložbu proizvoda i usluga – Pitomača 2022. te će se izložba nastaviti i u subotu 11. lipnja.

Također, u subotu s počekom u 10 sati u Maloj Črešnjevici održat će se otvorenje pješačke staze „Zeleno srce“ na Bilogori, a u isto vrijeme u Sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića Pitomača održat će se turnir u mini rukometu „Pitomačak“. U Kladarama s početkom u 18 sati, održat će se Dani otvorenih vrata Etno zbirke „Bakina priča“  te otvorenje izložbe slika pod nazivom „Umjetnost i tradicija“ autorice Vesne Bajić.

Nedjelja, 12. lipanj, rezervirana je za natjecanje u gađanju glinenih golubova u lovnom streljaštvu u Lovačkom domu u M. Črešnjevici s početkom u 8 sati. dok će se na igralištu NK Aršanj Sedlarica od 14 sati odigrati turnir nogometnih klubova općine Pitomača.

Ponedjeljak, 13. lipnja, u organizaciji Odreda izviđača „Bilogorci“ u Sedlarici u staroj školi će se s početkom u 10 sati održati izviđačke igre pod nazivom „Igrajmo se zajedno“. A povodom blagdana sv. Antuna na Križnici u 15.30 sati će se održati sveta misa ispred kapelice.

Od 13. do 17. lipnja „Tjedan otvorenih vrata„ u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

„Šašavi dan“ u Pitomači biti će utorak, 14. lipanj, kada je za najmlađe mještane i posjetitelje organiziran kazališni program. Tako će se u 10.30 sati u Šašavu avanturu upustiti polaznici Dječjeg vrtića „Potočnica“. U 13.30 sati na redu su učenici 1. i 2. razreda te područne škole, dok će u 15.15 sati predstava biti za svo građanstvo.

Na samo Vidovo, 15. lipnja, u 6 sati počinje budnica te nakon toga liturgijska slavlja u župnoj crkvi Sv. Vida. U 17 sati u dvorani Centra za kulturu „Drago Britvić“ održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača. Nakon sjednice na Trgu kralja Tomislava s početkom u 20 sati održat će se Odjeci s Kukuričeka, a zatim u 21 sat slijedi koncert Stjepana Lacha „Više od ljubavi“ uz promociju CD-a.

U četvrtak, 16. lipnja na Tijelovo, očekuju vas Dani otvorenih vrata Kina Pitomača gdje vas u 10, 15 i 19 sati očekuju tri besplatne kino projekcije.

U petak, 17. lipnja, u vrtu Hotela Divino u Pitomači s početkom u 10 sati održat će se likovna kolonija LK „Duga“. S početkom u 19 sati u Knjižnici i čitaonici Pitomača održat će se predavanje O ping pongu u Pitomači kao i obilježavanje 45. godišnjice stolnog tenisa u Pitomači. A za kraj večeri i za početak vikenda u 21 sat na Trgu kralja Tomislava zabavite se uz nezaboravan koncert Maje Šuput.

Tradicionalna pitomačka biciklijada održat će se u subotu, 18. lipnja u 9 sati, a prijaviti se možete do 12. lipnja na kiosku „Vrabac“, na broj telefona 091 972 4480 ili na mail adresu [email protected] uz obveznu uplatu od 10 kuna. obilježavanje Dana općine se nastava u 14 sati u Hotelu Divino gdje će biti otvorenje izložbe radova likovne kolonije.

Od 17 sati na Trgu kralja Tomislava započinje tradicionalno natjecanje u pripremi goričkog paprikaša u organizaciji Srednje škole Stjepana Sulimanca, Turističke zajednice općine Pitomača i općine Pitomača. Uz predstavljanje udruga s područja Općine, mještani i posjetitelji mogu razgledati 40. tradicionalnu izložbu vina sa degustacijom. Udruga umirovljenika općine Pitomača predstavit će svoj program „Vrckavi penzići“, a nakon toga slijedi proglašenje „Naj okućnice“ i demonstracija sportova. Za kraj bogatog dana od 21 sat svi će moći uživati uz tradicionalnu tamburu tj. koncert TS Gazde.

U nedjelju, 19. lipnja, od 7 sati održat će se KUP općine Pitomača odnosno ribolov udicom na plovak. Nedjeljno popodne nastavit će se od 18 sati kada će se održati natjecateljska izložba starinskih kolača i slastica pod nazivom „Naj fertun“.  Povodom 100 godina Limene glazbe Pitomača u 18.30 sati na Trgu kralja Tomislava održat će se koncert, a od 20 sati očekuje vas koncert Slavonskih trubača.

OŠ Petra Preradovića Pitomača svoju završnu priredbu učenika održat će u utorak, 21. lipnja s početkom u 19 sati u dvorani Centra za kulturu „Drago Britvić“. Sljedeći dan, u srijedu 22. lipnja, u Velikoj Črešnjevici će se održati turnir u odbojci na pijesku.

Proslava Dana općine Pitomača završit će ljetnim malonogometnim turnirom „Nikola Nemčević“ koji će se održati u petak 24. i subotu 25. lipnja na nogometnom igralištu u Pitomači.

(www.icv.hr, ib)

285759396 5072201176225429 1441103452815289874 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content