“1. Oluja jazz fest – Nekaj grmi z Otrovanca” 4. i 5. kolovoza u Zlatnom klasu

U organizaciji Centra za kulturu „Drago Britvić“ i Zlatnog klasa Otrovanec u dvorištu restorana održat će se “1. Oluja jazz fest – Nekaj grmi z Otrovanca”. Da bi užitak bio potpun, začinili su ga bogatom eno-gastro ponudom, domaćim podravskim delicijama, vrhunskim vinima i domaćim craft pivom.

– Ove godine, obzirom na kontinuiranu suradnju s Ratkom Zjačom, jednim od najboljih jazz gitarista u svijetu, dogovorili smo više nastupa, ali jedan je vezan uz obilježavanje praznika Oluje i zato smo i nazvali kompletan program „Oluja jazz fest – Nekaj grmi z Otrovanca“. Dakle to je naziv pjesme Drage Britvića pod motom Oluja jazz. U prvoj večeri, uz predgrupu Miroslava Evačića sa njegovim jazz/bluz programom, imat ćemo kvartet predvođen Ratkom Zjačom na gitari i Vidom Jamnikom na vibrafonu koji je također jedan od najboljih u svijetu i ostala dvojica članova benda. Drugi dan je nastup Mire Ungara i kombinacija gjipsy/jazz bend Damirov Django Group. Tako da vjerujem da je ovo jedan od novih načina glazbenog obilježavanja Oluje. Cijeli program je zamišljen kao događaj na otvorenom na seoskom imanju Zlatni klas u Otrovancu tako da će tu biti moguće i kampiranje. Glazbeni sladokusci će doći na svoje jer ipak se tu radi o svjetskim imenima jazz glazbe – pobliže je objasnio jedan od organizatora i v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović te dodao kako je već dogovoren i drugi koncert, ali i glazbena radionica.

– Također, već za 10. kolovoz smo dogovorili Zjača Tartini quartet. Dakle tu imamo Zjačinija koji svira harmoniku u milanskoj skali, a nastupa i kao jazz harmonikaš gdje smo dogovorili glazbenu radionicu u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky područni odjel dr. Marijan Jergović u Pitomači i nakon toga koncert u našem Centru za kulturu „Drago Britvić“ – dodaje Stilinović.

Tako će se prva večer jazz festa održati u četvrtak, 4. kolovoza s početkom u 18 sati u sklopu koje će se održati predstavljanje pitomačke pivovare i draft piva „Pitko“ uz Ervina Kaizera, fotografa i ljubitelja i poznavatelja craft piva. Nakon toga, u 19.30 sati biti će otvorenje Jazz festivala uz Miroslava Evačića, a zatim u 20 sati slijedi nastup Ratka Zjača i Vida Jamnik New quartet.

Druga večer, 5. kolovoza, započet će u 18 sati uz predstavljanje eko vina „Chresno“ Ivone i Miroslava Slavičeka, a zatim u 19.20 sati očekuje vas nastup Mire Ungar i Damirov Django Group. Ulaz je za sve slobodan.

(www.icv.hr, ib)

291947170 5242258212547646 4878224537821616543 n Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content