FOTOGALERIJA Više od 1200 gledatelja u Čačincima: Derbi zasjenila teška ozljeda Ognjenovića, Zuanović poentirao za pobjedu Mužarove momčadi

Velika borba za naslov prvaka Premijer županijske nogometne lige koju vode Mladost iz Čačinaca i Bratstvo iz Gornjeg Bazja nastavljena je proteklog vikenda. Upravo su se ove dvije momčadi sastale u Čačincima u velikom derbiju 22. kola.

Okršaj najboljih momčadi lige pratilo je više od 1200 gledatelja, a utakmicu je zasjenila teška ozljeda domaćeg veznjaka Antonija Ognjenovića nakon jednog duela s gostujućim vratarom Leom Kirinom u 23. minuti koji je s travnjaka iznesen na nosilima. Ognjenović, kojemu su pukle obje kosti i fibula i tibia, vozilom hitne pomoći prebačen je u Osijek na hitnu operaciju.

-Nesretan start, ne zamjeram nikome, sve je čisto. To je sport, na žalost ovog puta sam ja izvukao deblji kraj. Zahvaljujem svima na riječima podrške. Bol je manja kada si u dresu pobjednika. Znam da me čeka teška i duga rehabilitacija, ali vratit ću se na teren – rekao je za 33515.net Ognjenović.

U prvom dijelu susreta Mladost je dominirala, ali mreže se nisu tresle. Gostujuća momčad, iako s igračem manje od 36. minute, kada je isključen Leo Jelovečki (dvije opomene u 24. i 36. minuti) uspješno je odolijevala svim pokušajima domaćina, a upravo je Kirin u nekoliko situacija odlično intervenirao i nakon nekoliko opasnih ubačaja iz kuta ‘otklonio’ opasnost po gostujuća vrata.

Teren je u prvom dijelu, zbog potresa mozga, morao napustiti i gostujući napadač Dario Godeč kojeg je zamijenio Leo Horvatinović. Na predah se otišlo netaknutih mreža.

U nastavku susreta momčad Ivana Mužara nastavila je plesti mrežu oko šesnaesterca Bratstva, ali bez promjene rezultata. Brzonogi Marin Čavić neumorno je probijao bok, ali gostujuća obrana bila je na visini zadatka. I onda, u 59. minuti jedan bljesak bio je dovoljan za početno vodstvo Mladosti, što je, ispostavilo se na kraju bio i konačan rezultat ove utakmice. Strijelac odlučujućeg pogotka bio je Marin Zuanović.

Ni nakon primljenog pogotka gosti se nisu predavali već su, s igračem manje, uspostavili terensku inicijativu, stvorili nekoliko ozbiljnih akcija i zaprijetili domaćem vrataru Nikšiću. Najbliži izjednačujućem pogotku bili su Pšihistal i Mrazović, ali rezultat se nije mijenjao.

Pred sam kraj susreta glavni sudac Nikola Kristić pokazao je još tri crvena kartona. U momčadi trenera Elvisa Vinaka, nakon dvije opomene isključen je Leo Horvatinović, dok je, zbog prigovora na sudačke odluke iz domaćeg tehničkog prostora teren morao napustiti i pričuvni igrač Mladosti Boris Biondić, a zbog istog razloga Kristić je isključio i domaćeg stratega Mužara.

Ovom pobjedom Mladost je preuzela vrh Premijer ŽNL sa 62 boda, Bratstvo ima 61, a Suhopolje na trećoj poziciji 46. Idućeg vikenda u 23. kolu Čačinčani gostuju u Sladojevcima kod posljednjeplasirane Slavonije, dok će momčad Bratstva na Školskom vrtu ugostiti osmoplasirani Crnac.

Momčadi Mladosti čestitam na pobjedi, a svojim dečkima jednostavno skidam kapu do poda, za borbu, za odličnu predstavu u drugom dijelu susreta. Bacali smo se na glavu, ali u ovakvom derbiju teško je igrati više od 60 minuta s igračem manje. Prvo poluvrijeme, prvih petnaestak minuta, možda nismo ušli kako treba, ali kasnije smo se stabilizirali i dali sve od sebe. Moji igrači su me oduševili i ponosan sam na njih. Prvenstvo još traje, do kraja su četiri kola, ne predajemo se, već sutra se okrećemo pripremama za utakmicu s Crncem – rekao je gostujući trener Elvis Vinak.

Domaći strateg Mužar bio je zadovoljan pobjedom i predstavom svoje momčadi, a kao igrača susreta pocrtao je vrlo raspoloženog bočnog igrača Davida Podboja.

Praznik nogometa, puno gledatelja, dvije odlične ekipe, fantastični uvjeti za igru… Mislim da je ova utakmica imala sve ono što treba da bi jedan gledatelj bio zadovoljan. Kod obje ekipe se vidjelo da je puno toga na kocki. Zadovoljan sam igrom svojih igrača iako je dojam u derbu manje bitan, a čak je bio i okej, ali veliku sjenu na sve ovo baca teška ozljeda Ognjenovića, fantastičnog nogometaša i čovjeka. Da toga nije bilo, ocjena bi bila 10 od 10. Bratstvo, odlična ekipa pod palicom trenera Vinaka, u susret je ušla s visokim gardom, čestitke i njima na predstavi u ovom derbiju, ali još jednom velike čestitke mojim igračima koji su ispoštovali dogovor iz svlačionice i dali svaki atom snage za ogromnu pobjedu – zaključio je Ivan Mužar.

Mladost – Bratstvo 1:0
Igrač utakmice: David Podboj

(www.icv.hr, foto: T. Szabo)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content