Nogometni klub DOŠK Dolci organizirao je 15. jubilarni malonogometni turnir posvećen Branku Jakliću i Zlatku Mihelčiću

Nogometni klub DOŠK Dolci organizirao je 15. jubilarni malonogometni turnir posvećen hrvatskim braniteljima, Dolčanima, poginulom Branku Jakliću – Jabuci i umrlom branitelju Zlatku Mihelčiću-Žutom.

Turnir je započeo polaganjem vijenaca i lampiona na grobnim mjestima Branka i Zlatka na mjesnom groblju u Dolcima te kod spomen biste Branku Jakliću u središtu mjesta, a potom je održano i svečano otvaranje na igralištu Doška. Nakon uvodnih pozdrava i zahvale predsjednika DOŠK-a Matije Čačinovića, nazočne je pozdravio predsjednik Zajednice športskih udruga grada Antun Grabovac, a turnir je otvorio gradonačelnik Saša Rister.

– Prije svega hvala organizatoru od srca što ovakvim događajem čuva uspomenu na hrvatske branitelje i Domovinski rat posebno jer je ovdje puno mladih koji moraju znati istinu i čuvati ju u budućnosti. Pozivam sve sportaše na fer i korektnu igru jer ovdje su najveći pobjednici Branko i Zlatko – rekao je Rister.

Prva utakmica turnira je bila revijalna između najmlađe ekipe dolačkog DOŠK-a i ženske selekcije kluba u kojem su mališani slavili s konačnih 7:0 za što ih je klub nagradio pokalom i medaljama. Na turnir je bilo prijavljeno ukupno 13 ekipa iz Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije, a nakon svih razigravanja u završnici je nakon boljeg izvođenja sedmeraca zdenački Caffe bar bum svladao ekipu Vrećara rezultatom 3:2.

U utakmici za treće mjesto utakmica je završila 0:0 pa opet penali gdje su orahovački Duhovi bili bolji od ekipe Tuborg 95. Najbolji strijelac turnira je Marin Čavić iz pobjedničke ekipe sa 7 pogodaka, najbolji vratar je Marko Šerić iz drugoplasiranih Vrećara dok je najbolji igrač Papukovac Jurica Šantić iz redova pobjednika CB Buma. Treba svakako reći da je ovo najstariji turnir na području grada Orahovice koji je i ovoga puta prošao u najboljem svjetlu kakvom hrvatski heroji i zaslužuju.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content