Bronca oko vrata: Talentirani virovitički košarkaši ostvarili fantastičan rezultat na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

Nikola Krstanović, Antonijo Tutić, Emanuel Vidović i Dino Zubić ostvarili su fantastičan rezultat na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu u uličnoj “3×3” košarci.

Ovogodišnju “streetball” završnicu u Splitu pamtit će po brončanim medaljama i odličnoj igri koju su prezentirali tijekom cijelog turnira. Talentirani virovitički košarkaši (2007. godište), inače članovi KK Virka Virovitica, bili su na korak do finala. U sjajnom polufinalnom susretu protiv splitskih košarkaša pružili su odličan otpor i na kraju izgubili s minimalnom razlikom, bilo je 9:8 za Splićane.

Foto-2

Virovitičani su do polufinala stigli s četiri pobjede i samo jednim porazom u razigravanju po skupinama. U prvom susretu uvjerljivo su slavili protiv Ogulina rezultatom 15:0, zatim su nadigrali “Španere” iz Slavonskog Broda s 9:8. U trećem susretu sa 7:5 bili su bolji od “Denissime” iz Varaždina. Pobjedu su ostvarili i protiv “Četverostruke prijetnje” iz Pule, bilo je 8:4, a jedini poraz u skupini nanijele su im “Mačkice” iz Dubrovnika rezultatom 12:7.

Foto-3

Ovo je zaista odličan rezultat mladih virovitičkih košarkaša koji su u posljednih nekoliko sezona naporno trenirali “pod palicom” trenera Hrvoja Dragičevića, a red, rad i trud itekako su se isplatili. Ovaj rezultat bit će im definitivno podstrek za još veće zalaganje u novoj sezoni.

Na kraju, finalni susret pripao je ekipi zagrebačkog Medveščaka koja se tako ‘okrunila’ ovogodišnjim naslovom, dok će srebro na vitrine Košarkaškog kluba Split.

Foto-4

Treba spomenuti i virovitičke košarkaše godišta 2011. koji su također zaigrali na završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu. Iako nisu ostvarili značajniji plasman, jer su igrali u starijem godištu, zasigurno su dobili prijeko potrebno iskustvo i dodatan motiv za rad u narednom periodu.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content