Objavljen Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Dodijelit će sredstva za neposredno sufinanciranje projekata korištenja obnovljivih izvora energije za vlastitu potrošnju odnosno mjera ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u postojećim obiteljskim kućama sukladno Tehničkim uvjetima.

Cilj Javnog poziva je povećanje proizvodnje energije i udjela OIE u ukupnog potrošnji energije te posljedično smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Postojeća obiteljska kuća u smislu Javnog poziva je zgrada:

  • koja je izgrađena temeljem građevinske dozvole ili drugog odgovarajućeg akta sukladno Zakonu o gradnji i svaka druga koja je navedenim ili posebnim zakonom s njom izjednačena,
  • u kojoj je više od 50 posto bruto podne površine namijenjeno za stanovanje i
  • koja zadovoljava jedan od dva navedena uvjeta: ima najviše 3 (tri) stambene jedinice; ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2.

Prihvatljivi korisnici su fizičke osobegrađani, vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće s prebivalištem na adresi i mjestu kuće prijavljenim najkasnije 30 dana prije dana podnošenja prijave na Javni poziv.

Ukupni raspoloživi iznos sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 95 milijuna kuna, a najveće sufinanciranje koje se može ostvariti je 128 tisuća kuna. Opravdani troškovi su troškovi izvođenja radova, što uključuje nabavu i ugradnju sustava i opreme, nastali nakon objave Javnog poziva. Podnošenje prijava na Javni poziv započinje 15. studenog 2022. godine od 9 sati.

Više detalja pronađite OVDJE.

(www.icv.hr, fzoeu.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content