ODO otvorio istragu: Bivšem ukrala roštilj, motorne pile i gomilu alkohola pa još zapalila kombi pun goriva

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici otvorilo je istragu protiv žene (49) koju sumnjiče za niz kaznenih djela.

Naime, ona je još sredinom svibnja u Četekovcu, naselju u općini Mikleuš ušla u otključanu smočnicu bivšeg izvanbračnog supruga te ukrala električni roštilj, ali i veću količinu alkoholnih pića i sokova, vrijednih 2500 kuna. Sve to je stavila u građevinska kolica, a potom je iz kamiona uzela dvije motorne pile u vlasništvu drugog muškarca.

– Sve otuđene predmete je odnijela kući, a potom je, osnovano se sumnja, u cilju da se osveti i dovede u opasnost imovinu većeg opsega od bivšeg izvanbračnog supruga, u dvorištu obiteljske kuće oštećenika, smatrajući da je navedeni teretni automobil njegovo vlasništvo, šibicama zapalila zapaljivu tekućinu i prolila ju po tovarnom sanduku u kojem je bio prijenosni rezervoar za gorivo sa 420 litara dizel goriva, jedna metalna bačva s oko 50 litara goriva eurosuper, tri PVC spremnika od po osam litara s mješavinom benzina i ulja te zračni filteri za traktor – navode iz odvjetništva.

Kad je sve to zapalila, požar se proširio na PVC spremnike s benzinom i zapalila se plastika te filteri traktora.

Požar je uspio ugasiti oštećenikov sin pa se požar nije proširio na teretni automobil parkiran uz dvorišnu prostoriju i obiteljsku kuću, a ni na stvari koje su se nalazile u teretnom vozilu.

Tada su joj kao kao mjeru opreza odredili zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja i održavanja veze s oštećenikom te se redovno morala javljati policiji.

Sada iz ODO-a navode kako postoji sumnja da je okrivljena 49-godišnjakinja navedena kaznena djela počinila u neubrojivom stanju.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content