Treća faza projekta Zaželi u Crncu prošla administrativnu provjeru: Plan zaposliti 10 žena koje će brinuti o 60 korisnika

Projekt “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac – faza III” prijavljen je uz savjetodavnu podršku Razvojne agencije VIDRA na “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”, a tijekom utorka, 25. listopada zaprimljena je obavijest da je prošao prvu fazu provjere – administrativnu provjeru, a sada ulazi u drugu fazu, odnosno procjenu kvalitete.

Projekt će provoditi Općina Crnac, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

Ovim projektnim prijedlogom Općina Crnac planira zaposliti 10 žena iz ciljane skupine evidentiranih kao nezaposlene u bazi HZZ, PU Virovitica u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici. Ta aktivnost se odnosi na zapošljavanje žena koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 60 krajnjih korisnika, osoba u starijoj životnoj dobi i/ili nemoćnih osoba.

Vrijednost treće faze ovog socijalno usmjerenog projekta iznosi 494.058 kuna, a aktivnosti unutar projekta biti će raspoređene unutar 7 mjeseci od kojeg će početni mjesec biti priprema za pružanje usluga, a 6 mjeseci će se pružati usluga krajnjim korisnicima.

Cilj projektnog prijedloga je u općini Crnac omogućiti radno sposobnim pripadnicama ranjivih skupina lakši pristup tržištu rada osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal zapošljavanjem u lokalnoj zajednici.

(ravidra.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content