U Posjetiteljskom centru Dravska priča održana 2. dionička radionica s ciljem osnivanja Suradničkog vijeća Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav

Danas (četvrtak), u Posjetiteljskom centru Dravska priča, održana je 2. dionička radionica s ciljem osnivanja Suradničkog vijeća Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav na području Virovitičko-podravske županije, kojoj su nazočili predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda, Regionalne razvojne agencije VPŽ – VIDRA i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Pozdravnu riječ sudionicima je uputila ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, koja je bila i moderator radionice.

Uvodnu prezentaciju o projektu Riverside održala je Tatjana Arnold Sabo, a prezentacije o razlozima osnivanja Suradničkog vijeća i o Strateškim ciljevima i aktivnostima i kako ih postići kroz Zajedničku strategiju upravljanja zaštićenim područjima, dokument koji se razvija u sklopu projekta Riverside, održala je viša stručna suradnica za zaštićene dijelove prirode, Klaudija Klaić.

Nakon rasprave o strateškim ciljevima i aktivnostima, uslijedila je rasprava o prijedlogu teksta Poslovnika o radu Suradničkog vijeća, dokumenta kojim se želi definirati način rada budućeg Suradničkog vijeća.

(dravska-prica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content