Završen projekt „Velike aktivnosti mladih ohrabruju svijest – VAMOS!“ mladih iz Velike Črešnjevice

Projekt pod nazivom “Velike aktivnosti mladih ohrabruju svijest – VAMOS!” Petra i Toni Tudić, Jelena Šimunija, Maja Rengel, Filip i Luka Strunjak prijavili na natječaj Europskih snaga solidarnosti kako bi u svojem mjestu stvorili i ostavili nešto za buduće naraštaje te dodatno ujedinili zajednicu. Nakon završetka projekta može se reći da su upravo to i učinili.

Kroz projekt koji je trajao od lipnja do listopada proveli su brojne aktivnosti za djecu i mlade kako bi ujedinili zajednicu, ali i djeci i mladima približili neke aktivnosti na kojima možda ne mogu sudjelovati, a da opet kroz igru i na zabavan način nauče nešto novo.

– Iznimno nam je drago da smo uspjeli provesti ovaj naš projekt kako bi pokazali da se i u malo zajednici puno toga može. Veliku pomoć i podršku imali smo i od našeg mentora Maria Rengela koji nam je pomagao u svim aktivnostima, osobito u onim većima kada smo imali igre djece i mladih općine Pitomača, kada smo imali turnir u odbojci, a osobito kada smo uređivali ovaj naš prostor koji smo dobili na korištenje od Općine. On će nam i dalje služiti kao prostor za druženje djece i nas mladih – kaže nam Petra T. koja je ujedno i glavni nositelj projekta, odnosno zakonski zastupnik.

Završnom druženju prisustvovao je i mentor, ujedno predsjednik Mjesnog odbora Velike Črešnjevice Mario Rengel.

– Ovaj projekt je pridonio okupljanju zajednice. Malo smo selo i nismo imali nikakve druge aktivnosti kojima bi okupili djecu i mlade. Stoga sam jako sretan i zadovoljan inicijativom naših mladih koji su se stvarno potrudili i odlično odradili ovaj projekt – rekao je Mario R.

Kroz pet mjeseci održali su niz aktivnosti, od sportsko-rekreativnih do društveno-kreativnih, ekoloških i socijalnih radionica, u sklopu kojih su naglasak stavili na razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina djece i mladih, na njihovo pozicioniranje i aktivno sudjelovanje u zajednici te na poštivanju različitosti.

U projektu su sudjelovali i volonteri Antonio Vidović, Ana Kološ, Igor Tišljar, Marko Strunjak, Sanela Hasanac Vidović i Robert Veličan, a aktivnostima su se priključili i brojni mještani.

– Ovaj projekt je vrlo pohvalan, a mi smo se uključili u njegovu realizaciju kao volonteri kako bi pomogli ostvariti sve aktivnosti. Pomogli smo oko tehničkih stvari, oko izrade klupa, ognjišta, a pomagali smo i u provedbi ostalih aktivnosti koje su bile organizirane. Ovakav projekt puno znači u našem selu jer je poticao djecu i mlade na druženje i zajedništvo. Ovo je svakako dobar primjer i svim ostalim mladima iz drugih sela da se aktiviraju u ovom smislu – rekao nam je Marko Strunjak, jedan od volontera. 

Zadovoljni su i sudionici projekta koji su uživali u svakoj provedenoj aktivnosti.

– Bilo je stvarno super. Puno sam pomagala i oko organizacije raznih aktivnosti. Volim raditi, biti s djecom i družiti se. Kroz ovaj projekt smo se i svi jako povezali i naučili svašta nešto novo. Stvarno sam uživala u tome i s voljom sam dolazila i baš nam je bilo lijepo. Opremili smo i našu prostoriju u kojoj ćemo se svakako nastaviti svi družiti i biti zajedno – rekla nam je Nela Rengel, sudionica projekta.

Cilj projekta je bio promicanje pozitivnog razvoja kod djece i mladih kroz uključivanje u aktivnosti slobodnog vremena kroz ljetne mjesece. Odnosno cilj je bio doći do djece u ruralnim sredinama koja nemaju mogućnosti sudjelovati u sličnim aktivnostima ili im je sudjelovanje ograničeno ili otežano zbog udaljenosti. 

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

Projektne aktivnosti u potpunosti su financirane sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije

EU

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content