HRT prikazuje posljednji Massimov koncert: Tri čarobna i nezaboravna sata za oproštaj od velikog glazbenika

Prvi program Hrvatske televizije (HRT-HTV1) danas (petak) će u 21:10, na dan komemoracije za neponovljivog Massima Savića, emitirati ekskluzivnu snimku njegova posljednjeg koncerta iz studenoga 2022. u dupkom ispunjenoj zagrebačkoj Areni. “Koncert života”, kruna karijere, veličanstven apsolutni trijumf glazbene raskoši jednog od najvećih… – sve su to bili epiteti koji su resili taj dugoočekivani koncert jedinstvenog Massima, koji je pred prepunim auditorijem održan 5. studenoga u Areni Zagreb.

Putovanje kroz više od četiri desetljeća bogate i impresivne karijere Massimo je započeo s jednom od omiljenih pjesama publike, “Sjaj u tami” iz vremena Doriana Graya. Uslijedile su “Jedan dan ljubavi”, “Neka ti plove brodovi”, “Sretan put” i “Dodirni me slučajno”.

Massimu i njegovom fantastičnom bendu na pozornici su se zatim pridružile i dvije posebne gošće – Meri Jaman i Anita Valo (Meritas) te je ovaj famozni tercet izveo obožavanu baladu “Odjednom ti”. Uslijedio je aktualni singl “Zamisli” te uvijek odlično primljena “Indija” nakon koje je zvučnu kulisu dodatno začinio virtuoz na saksofonu Igor Geržina u pjesmama “Gracija” i “Kladim se na nas”, a već na “Nisam spreman” pridružio se i virtuoz Zvjezdan Ružić.

Među gostima su se našli i Massimovi dugogodišnji suradnici Ivan Dečak i Predrag Martinjak, a posebno iznenađenje bio je i Mario Biondi.

Jedan od vrhunaca koncerta zasigurno je bila besprijekorna izvedba njegovog velikog hita “Iz jednog pogleda””, a trijumfalno finale prvog dijela koncerta bio je duet s Nenom Belanom “Zar više nema nas”.

Praćeni ovacijama i gromoglasnim pljeskom Massimo i bend vratili su se na bis na kojem je izveo već svojevrsnu himnu “Mali krug velikih ljudi”, a spektakl je zaokružen nezaboravnim “Krugom u žitu”.

Čarobni i nezaboravni sati pred ispunjenim gledalištem Arene Zagreb potvrdili su veličinu, utjecaj i značaj Massimove karijere, njegov iznimni talent i ono najvažnije – onu posebnu vezu između njega i njegovog ‘velikog kruga velikih ljudi’.

Urednica je Snježana Nožinić.

(HRT)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content