Božićna večer narodnih običaja u Dugom Selu Lukačkom oduševila sve posjetitelje

Nakon dvogodišnje pauze, zbog pandemije koronavirusa, Kulturno umjetničko društvo “Dugo Selo”, u društvenom domu u Dugom Selu Lukačkom organiziralo je Božićnu večer narodnih običaja.

Priredbu je službeno otvorio zamjenik općinskog načelnika Josip Kučan.

-Svim gostima želim ugodan boravak u općini Lukač, ovdje u Dugom Selu Lukačkom. Nadam se da ćete lijepo provesti ovo vrijeme zajedničkog druženja. Želim vam svima Sretan Božić i puno uspjeha u novoj 2023. godini. Proglašavam Božićnu večer narodnih običaja otvorenom – tom prigodom rekao je Kučan.

Prvo su mladi članovi domaćeg KUD-a “Dugo Selo” prikazali starinski običaj jutarnjeg čestitanja Božića. Slijedio je nastup Udruge žena Josipovo, koja je izvela nekoliko prigodnih pjesama. Članovi KUD-a “Dugo Selo” izveli su koreografiju slavonskih plesova, a KUD “Seljačka sloga” iz Turanovca predstavila se izvedbom božićnih pjesama.

Članovi Matice Slovačke iz Miljevaca prikazali su dio kulturne tradicije Slovaka, koji već stoljećima žive u Hrvatskoj, a na kraju svog nastupa svima su na hrvatskom i slovačkom čestitali Božić i Novu godinu.

Zaključno su svi sudionici zajednički izveli božićnu pjesmu “Radujte se narodi”.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content