CROATIA CUP Ivan Martinović vratio su u pobjedi nad Sjevernom Makedonijom s osam zgoditaka

Hrvatski rukometaši, pred prepunom sportskom dvoranom Žatika u Poreču, otvorili su Croatia cup pobjedom nad Sjevernom Makedonijom 40:34.

Nakon dvije početne prednosti gostujućih rukometaša, Hrvatska je bila u konstantnoj prednosti, ali se niti u jednom trenutku nije uspjela značajnije rezultatski odvojiti.

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Ivan Martinović s osam, Paolo Kraljević sa šest i Igor Karačić s pet zgoditaka. Raspoloženi su bili i vratari Mate Šunjić sa sedam i Dominik Kuzmanović s pet obrana.

Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat u utakmici je vidio i dobrih i loših dijelova.

-Utakmica je bila lijepa za publiku. Dans su nam “noge bile brže u napadu, a sporije u obrani. Moramo vidjeti zašto je to bilo tako, sve ćemo dobro proanalizirati. Veseli da nam se vraćaju igrači koji su bili ozlijeđeni i da nije bilo novih ozljeda – svoje viđenje iznio je izbornik Hrvoje Horvat.

S njim se složio i povratnik nakon ozljede, Ivan Martinović.

-Ova nam pobjeda donosi dodatno samopouzdanje, ali ima još dosta stvari za popraviti. Posebice moramo popraviti obranu, jer nismo bili “dovoljno gusti niti smo spajali”. To već moramo napraviti u susretu s Izraelom, kako bi na Svjetskom prvenstvu sve bilo u redu – izjavio je prvi strijelac Hrvatske u susretu sa Sjevernom Makedonijom.

U subotu, 7. siječnja na Croatia Cupu igraju Sjeverna Makedonija i Izrael, a u nedjelju, 8. siječnja Hrvatska i Izrael. Obje utakmice se igraju u 20:15 sati s prijenosima na kanalu RTL 2.

Hrvatska: Mate Šunjić (6+1), Dominik Kuzmanović (5+0), Lovro Mihić 4, Domagoj Duvnjak 2, Jakov Gojun, Paolo Kraljević 6, Josip Šarac 1, Igor Karačić 5 (2), Željko Musa 2, Luka Šebetić 2, Luka Cindrić 2, Nikola Grahovac, Ivan Martinović 8, Marin Šipić, Filip Glavaš 4 (1), Zvonimir Srna 3, Luka Lovre Klarica, Tomislav Severec, Marin Jelinić 1, Ivan Martinović 8. Izbornik: Hrvoje Horvat.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content