Godišnja skupština DVD-a Stipanovci: Bitno je što ćešće i kvalitetnije raditi s mladima kako bi ih potaknuli na vatrogastvo

U subotu, 28. veljače u Stipanovcima, naselju u općini Podgorač, Mjesni DVD održao je redovnu godišnju izvještajnu skupštinu kojoj su nazočili predsjednica Općinskog vijeća Ljiljana Zidar, zapovjednik JVP Našice i Vatrogasne zajednice Našice Danijel Matković, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zlatko Puškec i ostali gosti iz susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Na samom početku nazočne je u ime domaćina pozdravio predsjednik DVD-a Stipanovci Vlatko Gašić koji se zahvalio na dolasku predstavnicima mnogobrojih vatrogasnih društava i gostima. Potom su izabrani radno predsjedništvo, zapisničar, ovjerovitelj i Verifikacijska komisija.

Na skupštini je predstavljeno detaljno izvješće o radu u protekloj godini i naravno, plan rada za tekuću 2023. Predsjednik je naglasio kako je zadovoljan radom društva i aktivnošću članova.

– Danas obilježavamo 91. godišnjicu rada DVD-a Stipanovci. Na ovoj smo skupštini izvijestili članove o radu društva u proteklom razdoblju, a najvažnija manifestacija bila je proslava okrugle obljetnice na kojoj smo ugostili 27 društava i na kojij smo nagradili odlikovanjima naše najistaknutije članove. Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, prošle smo godine počeli i s natjecanjima, a jedno takvo se održalo u Vukojevcima čiji pokrovitelj je bio Grad Našice i na kojem smo nastupili sa šest ekipa te ostvarili zapažene rezultate. Općina Podgorač sufinancirala nam je nabavku novog kombi vozila sa 120.000 kuna, a ostatak do ukupnih 180.000 uložili smo iz vlastitih sredstava. Sudjelovali smo i na nekoliko proslava prijateljskih društava, čobanijadi, fišijadi i kupili smo nekoliko novih svečanih uniformi. Jedan od velikih izazova je mladež, jer se primjećuje nedostatak mladih ljudi, ali to kompenziramo što kvalitetnijim i češćim radom s njima kako bismo ih potaknuli na vatrogastvo. Posebno moram istaknuti jako dobru suradnju s Općinom Podgorač, Vatrogasnim zajednicama i Gradom Našice kojima se ovom prilikom zahvaljujem na istoj i nadam se odličnoj suradnji i ubuduće – zaključio je Vlatko Gašić.

(www.icv.hr, eš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content