Hrvatski rukometaši srčanom igrom do boda u susretu sa svjetskim prvacima

Susret s dvostrukim uzastopnim svjetskim prvacima, rukometašima Danske, rukometaši Hrvatske odigrali su odlično. Od samog početka potvrdili su svoje najave, igrali su “čvrsto i na glavu”.

Osim početne prednosti Danaca, Hrvati su tijekom prvog dijela bili u stalnoj prednosti. U 19. minuti ta je prednost iznosila +4 (12:8), no do odlaska na odmor igrom sedam na šest Danci su smanjili hrvatsku prednost na jedan pogodak 16:15.

U prvih deset minuta drugog dijela rukometaši Hrvatske su održavali minimalnu prednost, do kraju su se momčadi izmjenjivali u prednosti, da bi uzbudljiv i neizvjestan susret završio podjelom bodova 32:32.

U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Marin Šipić s devet i Filip Glavaš s osam zgoditaka, dok je igru odlično vodio Luka Cindrić.

– Prvo treba čestitati dečkima na ovoj izvedbi pred 15 tisuća Danaca. Utakmicu su odigrali herojski. Sigurno da ne možemo biti sretni jer nismo osvojili dva boda, no nada i dalje tinja. Na ovoj razini treba odigrati i preostale dvije utakmice kako bi pokušali izboriti kvalifikacije za Olimpske igre u Parizu- nakon susreta izjavio je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

HRVATSKA: Dino Slavić, Mate Šunjić (6+0), L. Mihić, Domagoj Duvnjak, Jakov Gojun, Paolo Kraljević, Josip Šarac 2, Igor Karačić 3, Željko Musa, Luka Šebetić, Luka Cindrić 5, Ivan Martinović 4, Leon Šušnja, Marin Šipić 9, Filip Glavaš 8 (6), Marin Jelinić 1. Izbornik: Hrvoje Horvat.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content