Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti izabrali najbolje u 2022. godini: Doznajte nagrađene

Po 29. put Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti organizirali su izbor najboljih u rukometu. U konkurenciji igračica najbolja je Ana Debelić, koja je sa svojim klubom Vipers Kristiansandom osvojila naslov europskih prvakinja, a bila je i jedna od stožernih igračica hrvatske reprezentacije. Ani je to drugi naslov najbolje hrvatske rukometašice.

Poredak:
1. ANA DEBELIĆ – 71 BOD
2. TEA PIJEVIĆ – 40 BODOVA
3. STELA POSAVEC – 36 BODOVA
4. VALENTINA BLAŽEVIĆ -23 BODA
5. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – 4 BODA

Najbolji rukometaš je igrač europskog prvaka Barcelone i srednji vanjski hrvatske reperezentacije Luka Cindrić. Luki je to četvrti naslov najboljeg hrvatskog rukometaša.

Poredak:
1. LUKA CINDRIĆ – 70 BODOVA
2. IGOR KARAČIĆ – 48 BODOVA
3. HALIL JAGANJAC – 23 BODA
4. TIN LUČIN – 16 BODOVA
5. DAVID MANDIĆ – 8 BODOVA

Najbolji sudački par su suci Matija Gubica i Boris Milošević. Njima je to 14. uzastopna titula najboljih hrvatskih rukometnih sudaca.

Poredak:
1. MATIJA GUBICA – BORIS MILOŠEVIĆ 84 BODA
2. DALIBOR JURINOVIĆ – MARKO MRVICA 44
BODA
3. TOMISLAV CINDRIĆ – ROBERT GONZUREK 31
BOD
4. DAVOR LONČAR – ZORAN LONČAR 10 BODOVA
5. SINIŠA BOSAK – ŽELJKO HERCEG 5 BODOVA

Za najboljeg trenera u 2022. godini proglašen je Ivica Obrvan donedavno trener najbolje hrvatske momčadi PPD Zagreba, s kojom je osvojio prvenstvo i kup te je bio nadomak plasmanu u osminu završnice EHF Lige prvaka.

Posebnu nagradu Hrvatskog rukometnog saveza dobila je hrvatska muška seniorska reprezentacija rukometa na pijesku, koja je osvojila naslov svjetskih prvaka na prvenstvu, koje je održano u lipnju u grčkoj.

Nagrade laureatima podijelili su član Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza Boris Mesarić i novinar Sportskih novosti, koji već desetljećima prati rukomet, Dražen Pinević. Zbog klupskih i sudačkih obveza Ana Debelić i sudački par Gubica – Milošević nisu bili na proglašenju.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content