Pred rukometašima Hrvatske posljednje pripreme uoči Svjetskog prvenstva: Ovog vikenda u Poreču ugošćuju Sjevernu Makedoniju i Izrael

Nakon četiri dana treninga i priprema, pred seniorskom muškom rukometnom reprezentacijom posljednje su provjere uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

Od petka 6. do nedjelje 8. siječnja u porečkoj sportskoj dvorani Žatika održava se Croatia cup. Na ovogodišnjem Croatia cupu, uz Hrvatsku, sudjeluju reprezentacije Sjeverne Makedonije i Izraela.

Turnir sutra (petak) otvaraju Hrvatska i Sjeverna Makedonija. Reprezentaciju Sjeverne Makedonije vodi dugogodišnje prvo igračko ime i nekadašnji prvotimac PPD Zagreba Kiril Lazarov.

– Nakon nekoliko udarnih dana mogu reći da su dečki pripreme odradili odlično, svi su zdravi i sve ide u dobrom smjeru. Sjeverna Makedonija je jedna dobra reprezentacija koja će od nas zahtijevati maksimalan angažman. Znaju dobro napadati na našu zonu 5-1. Biti će dobra provjerava nas. Očekujem dobru podršku navijača u i pune tribine u Žatici- susret je najavio hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

O atmosferi među igračima više je rekao jedan od najiskusnijih reprezentativaca Igor Karačić.

– Odlična je atmosfera među igračima i radujemo se svakom treningu. Napredujem iz dana u dan, a i mladi i stari “grizu parket” što je i meni dalo motiv više. Kroz ove utakmice moramo se uigrati do posljednjeg detalja, kako bi na Svjetskom prvenstvu izgledalo što bolje- izjavio je Karačić.

Sve utakmice se igraju u 20:15 sati i biti će prenošene na kanalu RTL 2.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content