Albanac “pao” s 11 kilograma heroina na graničnom prijelazu: U automobil sakrio 21 paket, drogu nanjušio pas

Na Granični prijelaz Batina 15 minuta nakon ponoći u ponedjeljak, 20. veljače  na ulazu u Republiku Hrvatsku, kao vozač osobnog automobila albanskih nacionalnih oznaka, doputovao je 20-godišnji državljanin Albanije.

Kako su policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir posumnjali da 20-godišnjak prevozi drogu, automobil je pregledao pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske su s policijskim službenicima Postaje granične policije Beli Manastir i ovlaštenim carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice Osijek, a temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, obavili pretragu vozila te su u prepravljenom dijelu ispod vjetrobranskog stakla pronašli 21 paket s ukupno 10,924 kilograma heroina, što je oduzeto uz potvrdu.

Stranac je uhićen i nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja – ističu iz PU osječko-baranjske.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content