Grad Virovitica: U Strategiju razvoja ITU područja uvrštena izgradnja bazena i Interpretacijskog centra Domovinskog rata

U gradskoj vijećnici u petak je održan 4. sastanak Partnerskog vijeća Urbanog područja Virovitica na kojem su jednoglasno usvojene izmjene i dopune Strategije razvoja Urbanog područja Virovitica i Komunikacijskog akcijskog plana za Strategiju razvoja Urbanog područja Grada Virovitice za razdoblje 2021. – 2027.

Podsjetimo, Poziv za urbana područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) u financijskom razdoblju 2021. – 2027. objavljen je 15. prosinca, a Grad Virovitica svoju je prijavu poslao među prvima u Hrvatskoj, već 30. prosinca 2022. godine. Rok za podnošenje prijava bio je 28. veljače ove godine, a Grad je već 1. ožujka održao sastanak s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU u svrhu preliminarnog utvrđivanja usklađenosti predloženih projekata s Integriranim teritorijalnim programom.

Sukladno konzultacijama sa MRRFEU i zaključcima sa navedenog sastanka, Grad Virovitica izmijenio je i dopunio Strategiju razvoja i pripadajući joj Akcijski plan i to na sljedeći način:

  • Projekti izgradnje vodenog parka oko Dvorca Pejačević te izgradnje nadzemne garaže integrirani su u jedan projekt u kojem izgradnja nadzemne garaže čini jednu od aktivnosti projekta koji je u svrhu razvoja turizma.
  • U Strategiju razvoja Urbanog područja Virovitica kao projekti od strateškog značaja dodani su izgradnja Interpretacijskog centra Domovinskog rata u Virovitici (Spomen dom hrvatskim braniteljima) te projekt izgradnje bazenskog sportsko-turističkog kompleksa Virovitica.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content