Novi intendant osječkog HNK Vladimir Ham započeo svoj mandat: Najavio modernizaciju i unaprjeđenje

Dužnost intendanta osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, danas (ponedjeljak) je preuzeo Vladimir Ham, bivši predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka, kojemu je intendantski mandat službeno započeo 2. travnja ove godine, nakon završetka mandata dosadašnje intendantice Dražene Vrselje.

Ham je već od ranijih godina poznat osječkoj javnosti svojim djelovanjem u kazališnom životu, kako osječkog Dječjeg kazališta tako i HNK gdje je jedno vrijeme obnašao dužnost glasnogovornika.

Na početku konferencije za novinare, upriličene povod preuzimanja dužnosti, Ham je uz riječi zahvale svima koji su došli i  time popratili njegov prvi radni dan kao intendanta, istaknuo kako je u subotu konstruirano Kazališno vijeće te kako će danas potpisati odluke o imenovanju ravnatelja.

U njegovom mandatu Dina Begović ostaje na poziciji poslovne ravnateljice, kao i Miroslav Čabraja na mjestu ravnatelja Drame dok je u direkciji Opere došlo do promjene budući da je Ladislav Vrgoč preuzeo mjesto dosadašnjeg ravnatelja Opere, Filipa Pavišića koji nastavlja kao dirigent orkestra HNK u Osijeku.

Novi je intendant najavio i dva naslova do kraja 116. kazališne sezone čije su probe u punom jeku – vodvilj Raya Cooneya, Dva u jedan kojem je premijera 21. travnja 2023. te operetu Vesela udovica koja će biti uprizorena u mjesecu svibnju. Dodao je je kako neće puno otkrivati jer “svako vrijeme nosi nešto svoje, a tome ćemo svjedočiti”. 

Dotaknuo se i obnove zgrade HNK u Osijeku.

-S obzirom na već pripremljenu projektnu dokumentaciju, ali i povećan troškovnik zbog nedavnih poskupljenja u procesu smo prilagodbe novom natječaju za energetsku učinkovitost zgrada javnih namjena- izvijestio je Ham.

Najavio je kako će HNK u Osijeku segmentalno ulaziti u dijelove obnove te da će se radovi odvijati u ljetnim stankama kako se ne bi prekidao rad kazališta tijekom sezone.

Također je najavio kako velikih kadrovskih promjena neće biti.

– Sve one dobre stvari nastavit ćemo raditi, a one druge ćemo pokušati unaprijediti i modernizirati – rekao je za medije novi intendant osječke kazališne kuće.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content