Za 19. izdanje Ferivi polumaratona do sada 1.200 prijavljenih: Utrke su ujedno i turističke rute grada Osijeka

Ovogodišnje izdanje Osječkog Ferivi polumaratona održat će se u subotu, 15. travnja, a svi zainteresirani se mogu prijaviti još danas i sutra (četvrtak i petak) od 15 do 20 sati u Esseeker centru, te pred samu utrku do 8 sati.

“Utrka s najljepšim pogledom” slavi 19. rođendan, a na rasporedu su polumaraton, štafeta, utrka građana i dječje utrke, a do sada se već prijavilo oko 1.200 sudionika.

Polumaratonu će u petak u 18 sati prethoditi revijalno natjecanje paraplegičara u boćanju, a nakon toga u 19 sati nastupit će STD “Pajo Kolarić”. U međuvremenu će biti panel na temu Fair playa.

-Osječki Ferivi maraton unazad nekoliko godina atraktivna je turistička manifestacija, s kojom počinje niz manifestacija u Osijeku. Osim utrke to je i turistička ruta gradom Osijekom gdje uz bodrenje navijača i glazbenu podlogu može se uživati u znamenitostima Osijeka – istaknula je Tajana Rogulja, direktorica Turističke zajednice grada Osijeka.

Polumaraton starta u subotu u 9 sati, dok utrke građana počinju u 9 sati i 15 minuta. Štafete kreću s polumaratonom, dok su dječje u 17 sati između zelene staze i benta kod osječkog ZOO vrta.

Ruta je slična kao i ranijih godina, od Trga Ante Starčevića, Strossmayerovom, Petefijevom do Konjičkog kluba pa biciklističkom do središnjeg trga. Nastavlja se prema Donjem gradu, a iza Carine se skreće na novu šetnicu, preko pješačkog mosta do katakombi, bentom prema ZOO vrtu. Povratak je preko pješačkog mosta do trga Ante Starčevića.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content