Završena izgradnja prometne i komunalne infrastrukture u osječkoj “mini gospodarskoj zoni”: Desetak tvrtki dobilo dostojan prilaz svojim zgradama

Izgradnja ceste s oborinskom odvodnjom, pješačkom stazom i javnom rasvjetom u Svilajskoj ulici dokaz je da je Grad Osijek partner svojim poduzetnicima, poručio je u četvrtak gradonačelnik Osijeka Ivan Radić prilikom obilaska završenih radova.

Investicija Grada Osijeka, za koju je iz proračuna izdvojeno oko 150.000 eura, obuhvatila je izgradnju ceste, oborinske odvodnje, pješačke staze i javne rasvjete, a osječki Vodovod istovremeno je izgradio i novu kanalizacijsku te vodoopskrbnu mrežu u vrijednosti 140.000 eura.

– Osluškujemo svoje poduzetnike i njihove potrebe. Sada će im biti lakše poslovati, kada i oni i njihovi zaposlenici ali i klijenti mogu bez problema doći do njihovih tvrtki. Također, radovi u Svilajskoj ulici školski su primjer koordinacije Grada i gradskih tvrtki. Dosad su ovdje bile septičke jame, sada je izgrađena kanalizacija i vodovodna mreža. Vrijednost svih ovih radova je 290.000 eura – istaknuo je gradonačelnik.

Najavio je i kako će se na području Retfale kroz Projekt Osijek 4, izvesti rekonstrukcija i izgradnja vodovoda i kanalizacije u Sljemenskoj, Kolodvorskoj i Kapelskoj ulici vrijedna 5,6 milijuna eura, a radovi će krenuti sredinom godine. Cijeli projekt vrijedan je 21 milijun eura koji su osigurani kroz NPOO.

– Nedavno smo završili i rekonstrukciju Čvrsničke ulice gdje smo obnovili cestu, nogostup te vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, u vrijednosti oko 500.000 eura. Planiramo obnoviti i nogostup na zapadnoj strani Kanižlićeve ulice kao i kolnik i nogostup u Ulici Bele Bartoka, ali i, što je najbitnije, oborinsku odvodnju – dodao je gradonačelnik.

Goran Pajnić, predsjednik Uprave Vodovoda Osijek, objasnio je da je dužina zahvata na sustavu odvodnje u Svilajskoj 240 metara te da su rekonstruirani vodovodni priključci u dužini od oko 140 metara. Izvijestio je i da je Projekt Osijek 4 u fazi javne nabave.

U ime tvrtki koje posluju u ovoj gospodarskoj zoni novinarima se obratio Zdravko Zetović, jedan od stanara, ističući značaj ove investicije.

– Gradska vlast vrlo brzo je prepoznala vrijednost ove investicije koja nama život znači. Nije to samo pitanje ceste, već i kanalizacije koja je još značajnija. Riješeno je pitanje i podzemnih kablova, struje i javne rasvjete, pa se mogu samo zahvaliti gradskoj vlasti koja je brzo ovo riješila. U ovoj mini gospodarskoj zoni djeluje 10 tvrtki s preko 150 zaposlenih, a s ovom investicijom mislimo da će stvari krenuti u pozitivnijem pravcu što se tiče zapošljavanja – kazao je Zetović.

(www.icv.hr, tj) 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content