Stanje u prometu prošlog tjedna: Zbog alkohola uhićena dva vozača, jedan u Pitomači, drugi u Špišić Bukovici, najviše napuhao biciklist u Slatini

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko–podravske županije evidentirano 17 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulom osobom, a pet s ozlijeđenim osobama. U tim prometnim nesrećama je jedan vozač osobnog automobila smrtno stradao, jedan vozač osobnog automobila je teško ozlijeđen, a 8 vozača ili putnika u osobnim automobilima su lako ozlijeđeni, od kojih dvoje djece. Četiri prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 253 prekršaja i to 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 74 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u subotu u 5,10 sati u Čađavačkom Lugu, a iznosila je 108 km/h na dionici u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km/h. Tom brzinom je upravljao vozač osobnog automobila registarskih oznaka Rumunjske. 

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,64 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 23,17 sati u Slatini.

Sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona su uhićena 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, i to 38-godišnji vozač osobnog automobila koji je sa utvrđenom koncentracijom od 2,08 g/kg zatečen kako upravlja vozilom u subotu u 12,20 sati u Pitomači i 25-godišnji vozač osobnog automobila kod kojega je u nedjelju u 22,35 sati u Špišić Bukovici utvrđena koncentracija od 1,55 g/kg.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content