Održana završna konferencija projekta “Zaželi posao – pruži podršku” na području općine Špišić Bukovica: 10 gerontodomaćica brinulo za 60 krajnjih korisnika

U prostorijama Općine Špišić Bukovica danas (srijeda) je održana završna konferencija projekta “Zaželi posao – pruži podršku”. Spomenuti projekt odobren je u sklopu Odluke o financiranju projekata u okviru otvorenog trajnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2022.”

Ukupna vrijednost projekta iznosi 65.299,61 eura, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85%, te iz Državnog proračuna RH u iznosu od 15%.

Kako je istaknuo voditelj projekta Tomislav Obrovac postignuta je svrha projekta, a povratne informacije s terena više su nego zadovoljavajuće.

– Na žalost, ova faza projekta trajala je izuzetno kratko, svega šest mjeseci, a 10 gerontodomaćica i jedan projektni asistent obilazili su 60 krajnjih korisnika. Nadamo se da će četvrta faza projekta trajati dosta duže, nadamo se oko tri godine, jer s terena imamo izuzetno zadovoljavajuće povratne informacije i riječi hvale. Žene ne pružaju samo fizičku pomoć već i emocionalnu podršku. To su većinom ljudi čije obitelji nisu ovdje već su oni sami, tako da im jedan ovakav projekt, kroz koji mogu dobiti pomoć, ali i društvo, znači jako puno- rekao je.

Također, provedbom projekta postigao se i cilj uključivanja teže zapošljivih i ranjivih skupina žena na tržište rada, što ujedno podrazumijeva borbu protiv siromaštva i smanjenje nezaposlenosti te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika operacije.

(www.icv.hr)

Logici

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content