U Otrovancu 15. Susreti folklora okupili brojne zaljubljenike u folklor i tradiciju

U Društvenom domu u Otrovancu jučer (subota) su nakon četiri godine pauze održani 15. Susreti folklora u organizaciji KUD-a “Marijan Pavleković Pajo” Otrovanec. Ovu 15. Smotru folklora došla je podržati i saborska zastupnica Vesna Bedeković te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Mjesnog odbora Otrovanec Mirko Pavleković.

-Čestitam našem društvu iz Otrovanca što su nastavili organizirati smotru folklora kako bi očuvali tu našu tradiciju i kulturu narodnih pjesmi, plesova i običaja, a isto tako hvala vam što tu tradiciju prenašate na naše mlade naraštaje – rekao ne načelnik Grgačić te otvorio 15. Susrete folklora.

P1240408 Custom

Susreti su nakon četiri godine stanke okupili brojne zaljubljenike u folklor i tradiciju, a sve prisutne pozdravila je predsjednica KUD-a Otrovanec Mirjana Gomerčić.

-Dokazali smo da uz malo truda i rada možemo postići i više nego što sami vjerujemo. Usprkos obvezama naše društvo uspijeva zadržati ovu tradiciju folklora. Mi smo svi došli u folklor jer volimo pjevati, plesati družiti se, pa nam zbog toga ništa nije teško. Ovo je hobi iz ljubavi, a plaćeno nam je prijateljstvom, novim poznanstvima i duženjima koja se stječu baš na ovakvim smotrama i to je nešto neprocjenjivo. Na ovo našoj pozornici tijekom svih ovih godina nastupilo je preko 50 kulturno-umjetničkih društava, udruga i pjevača s kojima nas i danas veže veliko prijateljstvo. Drago mi je da možemo na ovaj način i kroz naše mlade očuvati svu tradiciju koju su nam ostavili naš stari – rekla je predsjednica Mirjana G.

P1240716 Custom

Tako su uz domaćine na ovogodišnjoj smotri folklora nastupili i KUD “Sv. Juraj” iz Zagorja Ogulinskog iz Karlovačke županije, KUD “Šandrovac” iz Šandrovca te Zavičajna udruga Kordunaša “Korana” iz Zagreba. A na kraju su članice KUD-a “Marijan Pavleković Pajo” iz Otrovanca odigrale i humorističan igrokaz.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content