Više od 150 trkača na drugom izdanju utrke Klopotec trail Pitomača 2023: Donosimo djelić atmosfere

Općina Pitomača danas (subota) je ugostila brojne trkače iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali na drugom izdanju utrke Klopotec trail Pitomača 2023. Bilo je tu i natjecatelja iz raznih krajeva VPŽ, a neki su “potegnuli” čak iz Njemačke. Nakon prošlogodišnjeg izdanja na istoj lokaciji, može se reći da se Klopotec trail Pitomača potvrdio kao dobitna kombinacija za “ludi” provod na trkačkoj stazi.

I ove godine sudionici utrke natjecali su se na kraćoj stazi od 7 kilometara (+D 190 metara) i na dužoj stazi od 14 kilometara (+D 360 metara). Start i cilj ponovno je bio kod društvenog doma u Sedlarici. Utrka je bila trail koncepta, a staze koje su kružnog tipa bile su u potpunosti označene. Podloga je bila makadam, kolni put, planinarska staza i ponešto asfalta. Podsjetimo da je prvo izdanje ove utrke održano uz financijsku podršku projekta EAGLE financiranog iz programa Interreg Prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska.

MG_0182-CustomRiječ je o projektu kroz koji je, na području općine Pitomača, “niknuo” novi Turistički informativni centar Klopotec koji će u budućnosti biti početna točka za ovakve i slične aktivnosti, kao i održavanje tradicionalnih vinskih manifestacija poput Martinja i Vincekova uz koje idu i gastronomske delicije i vrhunska vina. Upravo je ova turistička atrakcija bila jedna od usputnih stanica za okrjepu natjecatelja.

– Ideja se rodila prošle godine kad smo prvo izdanje Klopotec traila održali kao zamjenu za manifestaciju Martinje 2022. koju smo morali odgoditi zbog pandemije koronavirusa. Uspjeli smo okupiti velik broj sudionika, zaista je bio odličan odaziv, kao i atmosfera i jednostavno nije bilo razloga da ovakav turističko sportski spektakl ne održimo i ove godine. Danas smo očekivali još veći broj sudionika, ali s obzirom na broj parkirališnih mjesta i samu stazu, prezadovoljni smo, stigli su ponovno sudionici iz svih krajeva Hrvatske. Svaka čast cestovnim utrkama, ali smatram da je sve veći broj ljudi koji vole trčanje u prirodi i stoga su trail utrke pun pogodak– rekao nam je uoči utrke pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača, a ujedno i jedan od organizatora te idejni začetnik ove utrke Danijel Petković, u kojoj se i sam okušao istrčavši stazu dužine 7 kilometara.

Okupljene sudionike, volontere i sve one koji su sudjelovali u organizaciji, na samom početku, u nazočnosti predsjednika Županijske skupštine VPŽ Dinka Begovića, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića i njegovog zamjenika Marina Aragovića, te direktorice Turističke zajednice općine Pitomača Ivone Pankaz, pozdravio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, ujedno i jedan od sudionika utrke, koji je uoči starta pohvalio organizaciju, te izrazio zadovoljstvo odazivom natjecatelja.

DSC7849-Custom– Vjerujem da je ova utrka, kao i trail utrka Litice oko Virovitice, koja je održana proteklog mjeseca, potaknula mnoge da se počnu baviti rekreativnim trčanjem. Svim natjecateljima zahvaljujem na dolasku u Virovitičko-podravsku županije, u općinu Pitomača, kao i svim volonterima i svima onima koji su dali svoj obol u organizaciji. Nadam se da će ćete uživati u natjecanju, u prirodnim ljepotama i kući se vratiti puni dojmova i lijepih uspomena– rekao je župan Andrović.

Nakon utrke sudionici su bili složni… Kažu kako je staza bila iznimno zanimljiva, ali i zahtjevna, po onoj, “pa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol”, odnosno po bregu, pa niz njega, uz puno uspona i strmina, kroz vinograde, kraj stabala trešanja… Bila je tu i logistika, a najviše je oduševila “umjetna kiša” u šumi koju su kreirali vatrogasci. Trkači kažu da je to osvježenje bilo sjajno.

U ženskoj konkurenciji, u utrci na 7 kilometara, pobjedu je odnijela Ivana Zeljko iz Atletskog kluba “Međimurje” Čakovec. Drugo mjesto pripalo je Mirti Pehnec (AK Fit), dok je treće mjesto pripalo Neli Pleša (AK Virovitica).

U muškoj konkurenciji na 7 kilometara pobjedu je odnio Matija Fapali iz URT “Nexe team” Našice. Drugo mjesto odnio je Danijel Martinušić (AK Koprivnica), a treće mjesto pripalo je Goranu Rosandiću (AK Bjelovar).

U utrci na 14 kilometara, u ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Sara Špiranec iz Atletskog kluba Virovitica koja je utrku istrčala u vremenu 1:07:57. Drugo mjesto pripalo je Svetlani Vidović (BSV Ludbreg), dok je treće mjesto pripalo Ivani Antolaš (AK Koprivnica).

U muškoj konkurenciji na 14 kilometara pobjedu je odnio Mateo Ledinski iz Atletskog kluba Bjelovar koji je utrku istrčao u vremenu 1:02:29. Drugo mjesto pripalo je Saši Horvatu (AK Međimurje Čakovec), dok je treće osvojio Damir Novogradec (IND).

MG_0383-CustomMedalje i prigodne nagrade pobjednicima uručio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik općine Pitomača Željko Grgaćić te predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović.

Sve rezultate možete vidjeti OVDJE.

I ovog puta, ispred društvenog doma u Sedlarici, lokalni OPG-ovi predstavili su svoje proizvode. Svakako treba istaknuti i velik broj volontera, djelatnika Policijske postaje Pitomača i vatrogasce DVD-a Sedlarica koji su dali svoj obol, dok se za sigurnost natjecatelja brinuo i tim spašavatelja HGSS Stanice Orahovica.

Ovakav profil utrke svima daje priliku za druženje i dobar provod u startno-ciljnoj zoni, te da svaki sudionik provede dovoljno vremena na atraktivnim lokacijama pitomačkog kraja.

Zavirite u fotogaleriju, donosimo djelić atmosfere s drugog Klopotec Trail Pitomača 2023.

(www.icv.hr, ts, ib, foto: I. Barčan, D. Begović, LM Digital)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content