U Pitomači će se sutra održati Javna tribina za stanovništvo u sklopu projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača”

Sutra (utorak) s početkom u 18 sati, u kino dvorani Centra za kulturu Drago Britvić u Pitomači održat će se javna tribina za stanovništvo na kojoj će tema biti projekt “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Pitomača”.

Na javnoj tribini održati će se prezentacija projekta te će se predstaviti do sada provedene aktivnosti na projektu, kao i općenite značajke i dobrobiti provedbe projekta na području Pitomače.

Vrijednost projekta iznosi 34.777.298,59 eura, a najveći udio u sufinanciranju dolazi iz sredstava Europske Unije, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., u iznosu 19.779.521,33 eura.

Projekt se provodi na uslužnom području Općine Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji, a obuhvaća naselja Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare, Otrovanec te Stari Gradac s ciljem povećanja priključenosti stanovništva na sustave javne odvodnje i
vodoopskrbe.

Projekt Pitomača obuhvaća radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanja otpadnih voda: kroz Aktivnost 1 – dogradnja sustava odvodnje otpadnih voda aglomeracije Pitomača te Aktivnost 2 – rekonstrukcija i dogradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača. Ostali iznos prihvatljivih troškova sufinancirati će se nacionalnim sredstvima u iznosu od 8.042.317,55 eura. Pripreme za ovaj projekt počele su 2010. godine, a realizacija se predviđa do kraja 2023.

(www.icv.hr, ib, foto. ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content