Blagdan Velike Gospe u Aljmašu: Pristižu tisuće hodočasnika

U Svetištu Gospe od Utočištva u Aljmašu započela je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije koja se slavi 15. kolovoza u svim Marijijinim svetištima diljem Hrvatske.

Trodnevnicu svetih misa tijekom proteklog vikenda predvodio je fra Ivan Matić, voditelj duhovnih obnova u kući susreta Tabor.

Dan uoči Velike Gospe pobožnost križnoga puta na aljmaškoj Kalvariji započeo u 17, 30 sati, a nastavljen je svetom misom u 19 te procesijom sa svijećama do kapelice Gospe pod lipom u 21 sat. Ovogodišnja novost svakako je sveta misa za mlade u 22 sata.

Na samu svetkovinu mise su u 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati izvijestio je upravitelj Svetišta, dr. Tomislav Ćurić, na press konferenciji koja je prethodila svetkovini.

Središnje misno slavlje u 10 sati predvodit će đakovačko – osječki nadbiskup Đuro Hranić. U podne je misa za žrtve Domovinskog rata i stradalnike dok je u 18 sami misa za roditelje s djecom na kojoj će biti blagoslov djece i obitelji..

-Želimo da svi, koji dođu u Aljmaš, se lijepo osjećaju te duhovno dožive sve što će im se ponuditi kako bi osvježeni i blagoslovljeni Gospinim zagovorom pomognuti išli dalje kroz život. poručio je upravitelj Ćurić.

Svim pješacima iz PU osječko-baranjske preporučuju korištenje biciklističke staze od Nemetina do kružnog toka kod skretanja za Aljmaš kako nebi ugrožavali sebe i vozače. Hodočasnike mole za strpljanje te da poštuju upute prometne policije

Parkirališnih mjesta bit će dovoljno jer je osigurano 12 jutara uređenih parkirališta.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content