Održano 15. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca: Pobijedila ekipa Caffe bara Bato

U sklopu proslave Dana grada i obilježavanja 726. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine, Udruga HVIDR-a Slatina je jučer (nedjelja) organizirala 15. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca.

Prvenstvo, koje je održano pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine u Parku 136. slatinske brigade, otvorio je slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, a sreću natjecateljima poželio je i predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić, nakon čega je spomenuti dvojac pojačan dogradonačelnikom i potpredsjednikom Udruge HVIDR-a Slatina Ilijom Nikolićem svim natjecateljskim ekipama podijelio pregače i zahvalnice.

IMG 0825 Custom

Dok je stručni žiri, u čijem su sastavu bili profesionalni kuhar Dalibor Čolić iz slatinskog restorana KTC, direktor Slatinskog informativnog centra Robert Turkalj i zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić, kušao dostavljene im uzorke, predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić je podijelio prigodne poklone natjecateljskim ekipama, a dobili su ih: Udruga Ličana Vila Velebita, Autoelektrika Igor, ekipa Veseli kanisteri, OPG Galović, Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi, Udruga djece hrvatskih branitelja VPŽ, Caffe bar Bato, Caffe bar Pinta, Caffe bar Jura, UHDDR Gradski ogranak Slatina, te tri političke stranke HDZ, HSP i DP.

I ove je godine, kao i prošle, nagrađivano pet najboljih ekipa. Prvo mjesto majstora kotlića pripalo je ekipi Caffe bara Bato iz Slatine, drugi su bili kuhari Vedran Kunštek i Manuel Presječan, treće je mjesto zauzela Udruga HVIDR-a Orahovica, na četvrto su se plasirali kuhari Kavane Havana iz Slatine, a na peto Udruga HVIDR-a Slatina.

IMG 0833 Custom

Pohvalnice te zaslužene bogate nagrade najboljima su, uz Nenada Križića, uručili slatinski gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i ratni zapovjednik 136. slatinske brigade Hrvatske vojske brigadni general Josip Černi.

Grad Slatina i Turistička zajednica Grada Slatine pobrinuli su se da posjetitelji manifestacije ne ostanu gladni, te su u suradnji s restoranom Sequoia Slatina osigurali čobanac za građanstvo. Tako je pod kuharskom palicom kuhara Siniše Šimunovića i Zorana Maurera pripremljen čobanac od 80 kilograma mesa u tri velika kotla, te je, uz one natjecateljske, građanima podijeljeno preko 250 porcija ove slavonske delicije.

Već ionako odlučnu atmosferu u Parku 136. slatinske brigade dodatno su zagrijali članovi Viteškog društva Svetog križa Lobor, prezentiravši glasno pucanje iz kubura.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content