Proslavljen blagdan Imena Marijina u naselju Borova: Župnik Ljubo Krmar blagoslovio obnovljenu kapelu

U utorak, 12. rujna u Borovi je proslavljen blagdan Imena Marijina – Dan zaštitnice naselja koje pripada Župi Suhopolje. Tog dana okupili su se vjernici kako bi zahvalno proslavili ovaj Gospin blagdan.

Na početku slavlja župnik Ljubo Krmar blagoslovio je obnovljenu kapelu Imena Marijina koja se nalazi u središtu mjesta Borova. Tom prigodom istaknuo je da časteći Majku Mariju postajemo svjesniji da nas ona uvijek okuplja u Crkvi i dovodi do svoga Sina Isusa te zagovorom prati molbe vjernika.

-Ovo slavlje ispunilo nas je zahvalnošću i radošću zbog završetku temeljite obnove i uređenja kapele u kojoj slavimo nedjeljne i blagdanske mise. Upravo ovih dana pred blagdan, završeni su radovi obnove krovišta, uređenja i elektrifikacije zvonika, izmjene limarija, te su postavljena nova vrata, žbuka unutar kapele, fasada, kao i nova ograda – veliko zadovoljstvo izrazio je župnik Krmar.

Ovim slavljem i misom u čast Imena Marijina župnik je zahvalio svima koji su se zauzeli i dali svoj obol u spomenutoj obnovi, od izvođača i radnika, dobročinitelja i župljana, a posebno Općini Suhopolje koja je osigurala financijska sredstva.

Inače, blagdan Imena Marijina spominje se kao “dan pobjede”, na spomen velike pobjede kršćanske vojske nad Turcima kod Beča 1683. godine. Tada su bečke crkve bile prepune vjernika koji su vapili Mariji za pomoć. Ubrzo je pomoć došla iz Poljske, a uz moćni Marijin zagovor, neprijatelj je poražen.

(Župa svete Terezije Avilske Suhopolje)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content