Učenici i profesori Srednje škole Isidora Kršnjavog hodanjem obilježili Dan Hrvatskog olimpijskog odbora

Danas (petak) su u Našicama učenici i profesori Srednje škole Isidora Kršnjavog hodanjem obilježili Dan Hrvatskog olimpijskog odbora pod nazivom “Kretanjem do zdravlja”. U šetnji je sudjelovalo oko dvjestotinjak učenika te njihovih profesora. Polaskom iz školskog dvorišta krenuli su Tavanačkom cestom prema nogometnom klubu NK NAŠK, a zatim prema Velikom parku gdje su se održala natjecanja. Podršku ovoj tradicionalnoj sportskoj akciji dali su i gradonačelnik Krešimir Kašuba, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalenom Vidaković Gelenčir te ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavog Željko Filjak. Samo natjecanje otvorio je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba te je rekao kako gotovo tisuću okupljenih srednjoškolaca čine dokaz kako je Grad Našice grad obrazovanja i sporta.

– Ovo je zaista prilika da se zahvalim organizaciji na obilježavanju Hrvatskog olimpijskog odbora i prisjetiti se da je to povijesni datum Republike Hrvatske. Prelijepo je vidjeti tisuće mladih kako se natječu na raznim sportovima i obilježavaju ovaj veliki dan. Grad Našice je grad sporta ,grad sportskih udruga kojih ima 38 gdje okupljamo preko dvije tisuće članova. Želim se zahvaliti i u ime Grada Našica, te se zahvaliti i našim ravnateljicama i ravnateljima koji su upriličili ovakvo događanje. Prije dvije godine smo otvorili igrališta u parku koja se svakodnevno koriste. Ono što u budućnosti želimo ulagati je zaista veliki projekt sportsko rekreativnog centar u Našicama koji će se nalaziti u Velikom parku blizu ovih terena. Izrada potrebne dokumentacije je pri kraju kao i rješenje te očekujemo u skorije vrijeme početak izgradnje teniskih terena, sportske dvorane radno nazvanu Nexe arena te bazena. Ovo je zaista veliki projekt kojeg provodimo u suradnji s našim najvećim gospodarstvenikom Nexe d.d , našom županijom na čelu sa županom Ivanom Anušićem te i Vladom RH.- rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Već tradicionalno preko dvadeset godina obilježavamo Dan hrvatskog olimpijskog odbora i to nastojimo povezati sa akcijom kretanjem do zdravlja. Zapravo nastojimo sa svim učenicima proći kroz ljepote našičkog kraja i naći se u ovom prekrasnom parku koji ima sve potrebne sportske terene koji može omogućiti učenicima cjelodnevni boravak u prirodi. Želio bih se zahvaliti gradonačelniku i Gradu Našicama koji nas podržavaju u ovakvim akcijama, te Aktivu tjelesne i zdravstvene kulture na organizaciji- izjavio je ravnatelj Željko Filjak.

Učenici i profesori natjecali su se u raznim sportovima kao što su nogomet, košarka, tenis, odbojka na pijesku te potezanje užeta.

(www.icv.hr, ak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content