KINO SLATINA Ovog vikenda pogledajte avanturu “Gulliverov povratak”, dramu “Ubojice cvjetnog mjeseca”, akciju “Odmazda” i horor “Istjerivač đavola: Vjernik”

Kino Slatina i ovog vikenda donosim odlične naslove.

Program velike dvorane

GULLIVEROV POVRATAK
– animirani, avantura, obiteljski

Petak, 20. listopada u 17 sati
Subota, 21. listopada u 17 sati
Nedjelja, 22. listopada u 17 sati

Gulliverov povratak se temelji na ideji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovom idealu: da glavni lik iz klasika Jonathana Swifta nije div po veličini, već div po srcu i hrabrosti. U kontekstu trenutnih zbivanja, ova priča o maloj zemlji Liliput kojoj prijeti invazija moćne vojske dobiva novi značaj. U filmu, svjetski putnik i avanturist Gulliver pozvan je da se vrati u Lilliput, grad koji je prethodno spasio od neprijateljske flote susjedne i neprijateljske zemlje Blefuscu. Kad stigne, zatiče samo nezadovoljstvo, paniku i očajnu gomilu, jer je kralj Lilliputa svoj narod uvjerio da se vraća legendarni div Gulliver. Umjesto toga, oni otkrivaju običnog čovjeka, dok je cijeli grad bio spreman i gradio smještaj kako bi dočekao diva. Razočaran, kralj naređuje Gulliverovo pogubljenje. U međuvremenu, nepobjediva armada Blefuscua stiže pred grad i ponovno prijeti.

Cijena ulaznice: 3,50 eura

UBOJICE CVJETNOG MJESECA
– kriminalistički, drama, povijesni

Petak, 20. listopada u 19 sati
Subota, 21. listopada u 19 sati
Nedjelja, 22. listopada u 19 sati

Kultni američki redatelj Martin Scorseseu u svom je novom filmu “Killers of the Flower Moon” okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro. Film je odmah nakon premijere na festivalu u Cannesu proglašen remek-djelom, a temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna. Film prati seriju ubojstava unutar indijanskog plemena Osage u Oklahomi 1920-ih godina. Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta. Mnogi su ih zbog toga iskorištavali kako bi došli do novca, što je dovelo do niza ubojstava koja je The Guardian nazvao genocidom protiv američkih domorodaca. Ubojstva se smatraju prvim velikim slučajem koji je istraživao novoosnovani FBI.

Cijena ulaznice: 4 eura

Program art dvorane

ODMAZDA
– akcija

Petak, 20. listopada u 18 sati
Subota, 21. listopada u 18 sati
Nedjelja, 22. listopada u 18 sati

Od producenta hit filmova Non-Stop i Putnik dolazi nova napeta akcija i remake španjolskog hita El desconocido (Osveta) u kojem glavnu ulogu ima neponovljivi Liam Neeson. Scenarij Chrisa Salmanpoura prati uspješnog poslovnog čovjeka, Matta Turnera, koji na putu do posla otkriva da mu je nepoznati napadač podmetnuo bombu u automobil. Prisiljen je slijediti niz naredbi tijekom tog dana ili će bomba biti detonirana. Situacija je još opasnija zbog toga jer je s njim u automobilu i njegova obitelj. Matt Turner, jasno je, morat će se iznimno potruditi kako bi održao svoju obitelj na životu i shvatio zašto mu se to događa. Izvorni španjolski film uspoređivao se s hitom SPEED i bio nominiran za osam nagrada Goya u Španjolskoj 2015. godine.

Cijena ulaznice: 4 eura

ISTJERIVAČ ĐAVOLA: VJERNIK
– horor

Petak, 20. listopada u 20 sati
Subota, 21. listopada u 20 sati
Nedjelja, 22. listopada u 20 sati

Jedan od najuspješnijih horora i najstrašniji film svih vremena dobiva svoj direktan nastavak 50 godina kasnije.Od smrti njegove trudne supruge u potresu na Haitiju prije 12 godina, Victor Fielding samostalno odgaja njihovu kćer Angelu. Ali kad Angela i njezina prijateljica Katherine nestanu u šumi, samo da bi se tri dana kasnije vratile bez sjećanja na ono što im se dogodilo, to pokreće lanac događaja koji će Victora natjerati da se suoči s najnižim oblikom zla i, u svom užasu i očaju, traži jedinu živu osobu koja je već svjedočila nečemu sličnom: Chris MacNeil.

Cijena ulaznice: 4 eura

(www.icv.hr, Kino Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content