Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dalo Suglasnost na Plan upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava i pridruženim zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže

Plan upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava i pridruženim zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže (PU 007) izrađen je u okviru projekta Razvoj okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 financiranog iz Europskog kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Plan upravljanja izrađen je od strane radne grupe za planiranje u kojoj su sudjelovali djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije zajedno s Međimurskom prirodom – Javnom ustanovom za zaštitu prirode, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i Javnom ustanovom Agencijom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te vanjski suradnici tvrtke Particip GmbH. Prilikom izrade Plana upravljanja održane su radionice sa dionicima od kojih su prikupljene relevantne informacije i prijedlozi koji su na kraju i ugrađeni u Plan upravljanja.

Nakon izrade Plana upravljanja, provedena je javna rasprava (09.rujna – 08. listopada 2023. godine) te je održano javno izlaganje (18. rujna 2023. godine) u Posjetiteljskom centru Dravska priča, nakon čega je Upravno vijeće Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije 24. listopada 2023. godine donijelo Odluku o usvajanju Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava i pridruženim zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže koji se donosi za razdoblje od 2024. godine do 2033. godine, za koji je dobivena i suglasnost Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja danas, 27. listopada 2023. godine.

Dobivenom suglasnosti, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, kreće u provedbu Plana upravljanja Regionalnim parkom Mura-Drava i pridruženim zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

(virovitica-nature.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content