OPĆINA GRADINA Nakon Brezovice, pri kraju i radovi asfaltiranja nogostupa između naselja Bačevac i Gradina

S ciljem sigurnosti u prometu, Općina Gradina je za ovu godinu planirala izgradnju nogostupa na frekventnijim mjestima u svojim naseljima čime bi se osiguralo nesmetano prometovanje pješaka. Tim tragom izgrađen je nogostup u naselju Brezovica u dužini oko 900 metara između Mjesnog groblja i nogometnog igrališta u Brezovici, a u tijeku je izgradnja nogostupa između naselja Gradina i Bačevac u dužini od 1000 metara. Ukupna vrijednost ova dva projekta je 157.839,90 eura, a udio općine je 79.365,88 eura. Izgradnja ovih staza sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Izvoditelj radova na završenom nogostupu u Brezovici bila je tvrtka Slavić inžinjering, a nogostup između Gradine i Bačevca radila je tvrtka Marac gradnja. Asfaltiranje nogostupa izvodi tvrtka Ceste d.d. Bjelovar. Cesta u Brezovici je asfaltirana, a dovršenje asfaltiranja ceste između Gradine i Bačevca uslijediti će za nekoliko dana.

Razlozi izgradnje nogostupa i više su nego opravdani, napomenuo je načelnik općine Gradina Josip Vučemilović – Jurić.

-Izgradnja nogostupa znači maksimalnu sigurnost za naše mještane, posebno za djecu koja svaki dan putuju do škole. Posebno se to odnosi na nogostup uz cestu između Gradine i Bačevca na kojoj nesavjesni vozači prebrzo voze i time ugrožavaju sigurnost pješaka i biciklista. Držim da ćemo izgradnjom nogostupa u ovim naseljima dovesti sigurnost prometovanja na zadovoljavajući nivo – rekao nam je tim povodom načelnik Josip Vučemilović – Jurić.

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content