Učenike i roditelje oduševio Dan sporta Osnovne škole Suhopolje na stadionu Park

Uoči Praznika rada, po pravom ljetnom vremenu, uz tehničku podršku Općine i Nogometnog kluba Suhopolje, Osnovna škola Suhopolje organizirala je Sportski dan. Na travnjaku glavnog terena stadiona Park okupili su se učenici od prvog do četvrtog razreda matične i područnih škola te njihovi roditelji.

Na početku je sve okupljene pozdravio ravnatelj škole Anto Škraba.

-Na ovaj način željeli smo izaći iz učionica i kuća, odvojiti se od suvremene tehnologije mobitela, računala, televizora. U suradnji obitelji i zajednice željeli smo na ovaj način provesti slobodno vrijeme – rekao je Anto Škraba.

U prvom dijelu učenici su se natjecali u četiri igre: nošenju jaja u žlici, skakanju u vreći, hodanju po ciglama i igranju graničara. Kako bi učenicima olakšali igru, nisu hodali po ciglama, već po kartonima, koji su bili izrezani u veličini cigli.

Nakon kraće pauze u igru su se uključili i roditelji, koji su dotad navijali za svoju djece s tribina. Sudjelovali su u igri živih tački, potezanju konopa te u igri graničara.

U Sportski dan aktivno se uključio, kao navijač, roditelj i natjecatelj, načelnik općine Suhopolje Goran Doležal.

-Ovo je odlična ideja koju je naravno podržala i Općina. Vidi se da su svi oduševljeni. Nadam se da će ovakva okupljanja postati tradicionalna – rekao nam je Goran Doležal.

Igre su, kao suci, vodili profesori tjelesne i zdravstvene kulture Ivan Kelečić, Krešimir Pipić i Vatroslav Golub te trener u NK Suhopolju Elvis Glad.

Niti u jednoj igri nije bio proglašen pobjednik. Pobjednici su bili svi koji su sudjelovali, a na kraju su svi dobili i simbolične medalje.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content