U Dugom Selu Lukačkom održana 1. smotra folklora “Slavonija u srcu Dugog Sela”

U organizaciji KUD-a Dugo Selo i pod pokroviteljstvom Općine Lukač, jučer (subota) je u društvenom domu u Dugom Selu Lukačkom održana 1. po redu smotra folklora pod nazivom “Slavonija u srcu Dugog Sela”. Tom prigodom je spletove pjesama i plesova Slavonije izvelo osam izvođačkih skupina.

Program je otvorilo KUD Dugo Selo, odrasla skupina, a u nastavku je nastupila i dječja skupina domaćina. Uslijedili su DZMH Udruga Novi Gradac, KUD Virovitica, KUD “Seljačka sloga” Brezovica, KUD “Podravina” Čađavica, KUD “Podravka” Starogradački Marof i KUD “Graničar” Okrugljača.

Ovu smotru svečano je otvorio načelnik općine Lukač Đuro Bukvić koji je istaknuo ovaj događaj kao odličan uvod u višednevnu proslavu Dana općine Lukač i blagdana sv. Luke, zaštitnika općine Lukač.

– Osim blagdanskog ozračja i mnogih događaja koja će se održati narednih dana, bit će to i prigoda proslave 30. godišnjice ustrojenja sustava lokalnih samouprava RH, gdje je među 428 općina u Hrvatskoj, provedbom prvih lokalnih izbora, ustrojena i Općina Lukač. Time će proslava našeg zaštitnika svetog Luke dobiti još jedan značajni obol čemu se posebno veselimo- rekao je prigodom otvorenja Smotre načelnik općine Lukač Đuro Bukvić.

Nakon službenog dijela, ovaj veseo događaj nastavljen je druženjem izvođača i gostiju uz pjesmu i ples. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content