U OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U matičnoj Osnovnoj školi ”Davorin Trstenjak” Čađavica i njenim područnim školama u Noskovcima, Ilmin Dvoru i Sopju, danas (petak) su obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

– Jesen nam je stigla i zamirisala svojim plodovima, a to je znak da moramo blagosloviti i zahvaliti svemu što na Zemlji raste i hrani nas. Tako su i učenici 2. razreda obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zahvalili smo se bakama i mamama na ukusnim i lijepim pecivima, kolačima, štrudlama, orehnjačama…, degustirali smo proizvode od žitarica uživajući u okusima i mirisima kreativnih proizvoda. Kroz integriranje nastavnih sadržaja na zanimljiv način učenici su naučili kako od različitih žitarica dobijemo pekarske proizvode. Dani kruha su također povezani s bogatom tradicijom koja se prenosi kroz generacije učenika. Cilj je očuvanje kulturne baštine te ukazivanje na važnost rada i znanja koji su potrebni za proizvodnju kruha i drugih pekarskih proizvoda- poručili su iz OŠ Davorin Trstenjak Čađavica.

– Vrijedne ruke naših mama obogatile su naš školski stol s raznim ukusnim, slanim i slatkim proizvodima od brašna. Naučili smo put nastanka kruha, sve od zrna pa do kruha. Župnik vlč. Stjepan Škvorc je blagoslovio donesene proizvode, zahvalili smo se na plodovima te se pogostili- stoji u izjavi Područne škole Noskovci.

– Miris kruha i kolača širio se danas našom Područnom školom. Vrijedne ruke naših mama i baka pripremile su razne dizane kolače i peciva. Mi smo im zahvalili pjesmom, recitacijama i prigodnim igrokazom- rekli su iz Područne škole Ilmin Dvor.

– Danas smo u školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naše mame, bake, tete, strine…, pripremile su ukusne proizvode od žitarica koje smo degustirali. Učiteljica nas je naučila da trebamo biti zahvalni na plodovima zemlje, a sopjanski župnik vlč. Stjepan Škvorc je blagoslovio donesene proizvode- rekli su učenici Područne škole Sopje.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

(www.icv.hr, adf, OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content