Tjedni pregled: Čak 15 nesreća na prometnicama, rekorder biciklist u Bušetini koji je imao 3,32 promila alhokola u krvi

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, u kojima su četiri sudionika u prometu lako ozlijeđena i to dva vozača osobnih automobila, jedan vozač motocikla i jedan putnik u osobnom automobilu, a u 12 slučajeva nastala je materijalna šteta, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policija je zabilježila i rekordere na našim prometnicama: najveću brzina kretanja vozila od 102 km/h utvrdili su u nedjelju, 12. studenog u 22,15 sati u Čađavičkom Lugu, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

A najveći rekorder po alkoholu za volanom je biciklist (45) koji je u srijedu, 8. studenog zatečen u Bušetini, oko 14,30 sati. Imao je 3,32 g/kg alkohola u krvi, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Podsjećamo, stanje organizma u kojem je 3 promila alkohola u krvi je stanje stupora; osoba ne zna gdje se nalazi, može doći do nagle nesvjestice i težeg buđenja iz tog stanja. Sa 3,5 promila tijelo je već u komi.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content