Vozio nakon što mu je oduzeta vozačka: “Parkirao” u kontejner u centru Virovitice i otišao s mjesta nesreće

Neobična prometna nesreća dogodila se prošlog vikenda na području Virovitice: u ranim jutarnjim satima u subotu, 28. listopada, na Trgu Ljudevita Patačića, vozač je svoj BMW “parkirao” u kontejner koji se nalazi u blizini zgrade Porezne uprave.

O detaljima događaja, za koji smo poslali upit, policija je izvijestila danas (petak), napomenuvši kako je riječ o nesreći koju je skrivio 25-godišnji vozač.

-Upravljajući osobnim automobilom marke BMW, oko 05.20 sati, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste te atmosferskim prilikama izgubio je nadzor nad vozilom i prouzročio prometnu nesreću. U prometnoj nesreći je nastala materijalna šteta u vidu oštećenja metalne zaštitne ograde gradilišta i metalnog kontejnera- stoji u odgovoru na naš upit.

Doznajemo i kako je vozač napustio mjesto nesreće.

Policija dodaje i kako je vozač u to vrijeme bio bez vozačke – zbog ranije sakupljenih negativnih prekršajnih bodova bila mu je ukinuta i oduzeta vozačka. 

Sreća u nesreći je što u tom trenu nikoga nije bilo na cesti, pješačkoj stazi ili pješačkom prijelazu, jer je ova nesreća mogla imati i gore epiloge od veće materijalne štete. 

Budući da je vozač unatoč oduzetoj vozački ipak ponovno sjeo za volan, slijedi mu nalog zbog počinjenih prekršaja, novi negativni bodovi, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom, ali i paprena novčana kazna, koja se kreće od 1970 eura (14.847,38 kuna) do 3830 eura (28.865,72 kuna). 

(www.icv.hr, foto: čitatelj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content