IN MEMORIAM Preminuo dr. Darko Čupen

U 67. godini života jučer (nedjelja) je, u večernjim satima, preminuo poznati virovitički kirurg, dr. Darko Čupen.

Darko Čupen rođen je 16. ožujka 1957. godine u Pitomači. U prosincu 1980. godine završava Medicinski fakultet u Osijeku te se 19. prosinca 1980. godine zapošljava u Općoj bolnici Virovitica prvotno kao stažist, a nakon položenog stručnog ispita kao liječnik u Djelatnosti opće medicine. Nakon navedenog, obavlja poslove liječnika Stanice hitne pomoći da bi po završenoj specijalizaciji iz opće kirurgije obavlja poslove specijalista kirurgije, a u periodu od 2006. do 2013. godine i voditelja Odjela za hitni bolnički prijem.

U međuvremenu polaže subspecijalistički ispit te postaje specijalist opće kirurgije, subspecijalist digestivne (abdominalne kirurgije).

Od 2013. godine do 2016. voditelj je Odjela za opću i vaskularnu kirurgiju pri Jedinici djelatnosti za kirurgiju, urologiju i ortopediju, a nakon toga obavlja poslove v.d pročelnika Službe kirurških djelatnosti, nakon čega do svog odlaska iz Opće bolnice Virovitica je voditelj Odjela za opću, vaskularnu i plastičnu kirurgiju.

Osim rada u zdravstvu, dr. Darko Čupen bio je sudionik Domovinskog rata te obnašao dužnost predsjednika Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije. Isto tako, dr. Čupen bio je istaknuti lovac te je u lovačkim udrugama obnašao niz dužnosti.

Posljednji ispraćaj dr. Darka Čupena bit će Gradskom groblju u Virovitici u srijedu, 20. prosinca u 15 sati.

(www.icv.hr, Opća bolnica Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content