Mladi recidivist (23) u Virovitici opet naletio na policiju, najviše napuhao vozač (28) u Čađavici

Protekli tjedan na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano je 14 prometnih nesreća, od kojih jedna s ozlijeđenima i 13 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama jedan je vozač osobnog automobila lako ozlijeđen, a jednu prometnu nesreću uzrokovao je vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 257 prekršaja i to 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na drogu, 55 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i drugo.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu u Čađavičkom Lugu, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Policijski službenici zatekli su u Virovitici u noći sa subote na nedjelju mladog vozača (23) kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola. Vozač osobnog automobila napuhao je 1,57 promila, a kako mu ovo nije prvo zatjecanje u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, po pravomoćnosti ove presude ovaj mladi vozač će imati 9 negativnih bodova, za koliko je propisano da se mladim vozačima ukida vozačka dozvola.

No, ova koncentracija nije bila najveća utvrđena proteklog tjedna na prometnicama VPŽ, već je najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,24 g/kg utvrđena kod 28-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom u ponedjeljak u 1:50 sati u Čađavici, stoji u priopćenju policije.

(PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content