Poznati detalji prometne nesreće u Koriji u kojoj se kamion prevrnuo, a teret iz prikolice rasuo po cesti

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je detalje prometne nesreće koja se u srijedu, 27. prosinca u 10:20 sati dogodila u virovitičkom prigradskom naselju Korija, u neposrednoj blizini benzinske postaje. U prometnoj nesreći, podsjetimo, kamion se prevrnuo, a teret iz prikolice rasuo po cesti, koja je za sav promet bila zatvorena do kasnih poslijepodnevnih sati.

Prometna nesreća dogodila se kada je 51-godišnji vozač kamiona desnim kotačima zahvatio putnu bankinu te izgubio nadzor nad vozilom. Teretno vozilo je u nekontroliranom kretanju udarilo u betonski most te je od siline udara odbačeno na sredinu kolnika preokrenuvši se na desnu bočnu stranu. Kukuruz u zrnu koji se prevozio u teretnom automobilu rasuo se po cijeloj širini kolnika.

Vozač nije zadobio tjelesne ozljede, kamionom je upravljao brzinom većom od propisane te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, dok je alkotestiran bez reakcije na alkohol.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 51-godišnjaku je izdan obvezni prekršajni nalog.

Državna cesta D2 bila je zatvorena za sav promet u vremenu 10:35 do 17:10 sati kada je završeno čišćenje kolnika od strane djelatnika Hrvatskih cesta, stoji u priopćenju policije.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content