Osvrt na ovosezonski nastup RK Orahovica, Knežić i Šahinović: “S obzirom na sve okolnosti, dečkima treba čestitati na dobroj sezoni”

Rukometni klub Orahovica zaključio je svoju drugu sezonu u drugoligaškom društvu. Netom završena sezona imala je niz svakakvih okolnosti, ali ono što je najvažnije, klub je u teškim vremenima ostao čvrst bez ijedne mrlje i potvrdio se, uz ŽRK Orahovicu, kao najzdraviji kolektiv u gradu.

Lijepo je bilo gledati rukometaše Orahovice na drugoligaškim parketima, pružali su sjajne partije, a da je bilo malo više sportske sreće i da su odigrali sve utakmice kompletni, zasigurno bi ova momčad bila u samom vrhu ljestvice gdje kvalitetom zaslužuje i biti. Da je sezona bila dobra i uspješna s obzirom na sve okolnosti, s krajnjim 8. mjestom i 16 osvojenih bodova, potvrdili su predsjednik Samir Šahinović i trener Damir Knežić.

– Prvo moram čestitati trenerima, Upravi i naravno igračima na postignutom rezultatu, iako sam siguran da ekipa nije u potpunosti zadovoljna ostvarenim. Koliko sam puta rekao da mi imamo kvalitetu bar za sredinu tablice i ponovno ću reći da nisam u krivu. Na žalost, ove godine smo imali previše ozljeda pa smo u hodu stvarali novu ekipu, a i otišli su nam za nas bitni igrači. No, taj nedostatak prvotimaca dao je šansu našim mladim igračima da se oprobaju u seniorskoj konkurenciji i to je odlično, jer će oni već od iduće sezone biti uključeni u seniorski pogon. Bitno je da smo ostvarili onaj prvi cilj, opstanak u ligi. Zato svima još jednom čestitam na rezultatu i zahvaljujem na radu. Na jesen uz par pojačanja na kojima radimo, idemo se potući za vrh tablice. Ipak smo mi “tvrdi orah”. Svim dragim ljudima koji su nas pratili i navijali za nas hvala od srca i nadam se da se vidimo ponovo u jesen u našoj dvorani– rekao je Šahinović.

Trener Damir Knežić slično razmišlja i ne može prežaliti činjenicu da ova momčad zaslužuje više.

– Kada smo igrali kompletni, uglavnom su to bile pobjede, ali ozljede su nas uništile i posebno činjenica da nisu svi dečki mogli biti redovno na treninzima, što zbog škole, studija i posla. U svakom slučaju ovim momcima treba čestitati, hrabro su se borili svaku utakmicu, dali od sebe maksimum i pokazali da itekako puno vrijede. Pripremamo se sada za jesen, u planu su neka pojačanja, ali i ostanak kompletne ove momčad uz povratak ozlijeđenih i siguran sam da možemo jako puno. Hvala i našem dugogodišnjem kapetanu Igoru Stojiću koji se oprostio od aktivnog igranja, bila je čast raditi s njim– zaključio je Knežić.

Protekla sezona je bila dosita puna lijepih i emotivnih trenutaka, oprostio se dakle dugogodišnji kapetan Igor Stojić, vratio se pomoći ekipi drugi legendarni kapetan Tihomir Tosino koji se potom ozlijedio, ozlijedio se još jednom odlični Strmečki, pa se ponovno za nekoliko utakmica vratio odlični Kiš, a sve to dokazuje kako je ova rukometna klapa u Orahovica jedna velika obitelj u kojoj svi dišu kao jedan i srcem se bore za klub. S nestrpljenjem se čeka jesen i nova sezona u kojoj će rukometaši Orahovice zasigurno uveseljavati prepune orahovačke tribine i ljubitelje sporta i rukometa.

(www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content