Bliži se 27. Viroexpo: Pripreme u punom jeku, već sada popunjeno 45 posto izlagačkog prostora

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije danas (četvrtak) je održan sastanak Organizacijskog odbora 27. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo. Sajam koji ima tradiciju od 1996. godine i koji je kroz to razdoblje dosegnuo status “jednog od tri najbolja u Hrvatskoj”, održat će se od 16. do 18. veljače u Virovitici.

Viroexpo je već godinama jedan od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova ovakvog tipa u Hrvatskoj, a s obzirom na sve veći broj izlagača i posjetitelja, postao je jedan od najvažnijih sajmova u regiji, sajam koji zbog svoje pristupačnosti, odnosa prema posjetiteljima i izlagačima nosi dodatak “sajam s dušom”.

Prema riječima župana Igora Androvića, interes izlagača za 27. izdanje sajma je veliko, a pripreme idu svojim tijekom.

-U Organizacijskom odboru sjedi iskusna i provjerena ekipa koja je organizirala i ranija izdanja sajma Viroexpo, a pripreme teku prema planu i programu. Imamo svoj sajamski prostor pa nam je puno lakše sve to organizirati i svu energiju usmjeriti prema izlagačima i budućim posjetiteljima. Izlagači se svakodnevno javljaju i kroz desetak dana ćemo imati kompletno popunjen izlagački prostor. Oni koji još nisu poslali prijavnicu, neka to učine što prije. Ove godine je Županija partner Osječko-baranjska županija, a izlagači iz te županije već godinama dolaze na sajam. Veseli me što su oni Županija partner jer su prošle godine otvorili Gospodarski centar i kao i mi, imaju vlastiti sajamski prostor – rekao je župan Andrović.

Cijena ulaznice za odrasle bit će samo 2 eura, dok je za djecu do 12 godina starosti ulaz besplatan, istaknuo je župan.

-Dio besplatnih ulaznica podijelit ćemo umirovljenicima kako bi im olakšali dolazak na ovogodišnji sajam. Cijena za odrasle iznosi 2 eura i to je najjeftinija ulaznica u cijeloj Hrvatskoj. Iznos je simboličan, ako u obzir uzmemo činjenicu da je riječ o jednom od tri najbolja sajma u Hrvatskoj. Posjetitelji će i ove godine imati puno toga za vidjeti i posjetiti. Viroexpo je zanimljiv i velikom broju stranih zemalja čiji će predstavnici i ove godine posjetiti sajam koji će, vjerujem, dodatno omogućiti razvoj gospodarstva Virovitičko-podravske županije i biti pozornica svim našim poduzetnicima koji će izlagati na sajmu – podcrtao je župan Andrović te najavio i bogat popratni sadržaj, kao i sajamski vlakić koji će i ove godine biti atrakcija Viroexpa.

Važnost sajma za cijelu županiju i grad Viroviticu te prije svega gospodarstvo i poljoprivrednike, istaknuo je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

-Razgovarali smo danas o temama koje su nam bile problematične od prošlih sajmova, tako radimo uvijek i zato ovaj sajam iz godine u godinu napreduje. Organizacija parkinga bit će kao i na prošlom sajmu, pripremit ćemo znakove i sve će biti u najboljem redu. Ovim putem molim građane da koriste udaljenija parkirališna mjesta, a ona bliža hali neka ostave gostima koji dolaze iz cijele Hrvatske. Preostaje nam razgovarati i s ugostiteljima, koji bi u popodnevnim i večernjim satima trebali pripremiti dobar i zanimljiv program kako bi posjetiteljima sajma bili dostupni i dodatni sadržaji. Pozivam i vlasnike apartmana da se jave zbog smještajnih kapaciteta, kao i tvrtke s područja grada i šire da se reklamiraju, promoviraju svoje proizvode i ugovore, ako je moguće, dobre poslove, te da svi zajedno, kako izlagači, tako i posjetitelji, predstavimo Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju cijeloj Hrvatskoj i Europi i tako steknemo ugled na međunarodnoj razini – izjavio je virovitički gradonačelnik Kirin.

Da su pripreme za sajam u punom jeku, potvrdio je i direktor sajma Bojan Mijok.

-U punom su jeku pripreme, ali i prijave, trenutno imamo popunjeno oko 45 posto izlagačkog prostora, a telefon ne prestaje zvoniti. Očekujem da ćemo biti popunjeni do kraja siječnja. Sve je organizirano, svi partneri koji nam pomažu su upoznati sa svojim aktivnostima. Kvalitetna suradnja te prijateljski i partnerski odnosi izlagača i sajam Viroexpo su temelj uspješnosti našeg postojanja. Zajedničkim naporima i suradnjom i ove ćemo godine omogućiti posjetiteljima da na najbolji mogući način dožive prezentaciju proizvoda i usluga koju gospodarstvenici i poljoprivrednici predstavljaju na našem sajmu. Vjerujem da ćete nam ponovno ukazati svoje povjerenje te da ćemo zajednički organizirati još jednu veliku i lijepu manifestaciju. Isto tako, očekujemo da će ovogodišnji sajam biti posjećen minimalno kao i prošlogodišnji, koji je oborio sve rekorde po posjećenosti – istaknuo je Bojan Mijok.

I ove godine u program održavanja uključit će se Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije s turističkim zajednicama s ovog područja, kao i gradovima i općinama iz VPŽ. Bit će tu i nastupi srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, a vraćaju se i vinari, pa će se doznati tko ima najbolje vino Viroexpa.

Podsjetimo, sajam se prostire na 21.000 četvornih metara izlagačkog prostora, a tijekom godina pozicionirao se kao jedan od najvažnijih u Hrvatskoj pa je sudjelovanje na njemu znak prestiža.

Organizatori i pokrovitelji sajma godinama su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, a tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Županija partner 27. Viroexpa bit će Osječko-baranjska županija.

Još stignete rezervirati svoje mjesto na 27. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, a prijaviti se možete OVDJE.

(www.icv.hr, ts, mm, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content