Evo o čemu se govorilo na kolegiju ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održani su kolegiji ravnatelja osnovnih i srednjih škola te Učeničkog doma Virovitica, uz predsjedavanje pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, Martine Bunić.

Na početku svakog kolegija Sandra Matošina Borbaš, predstavnica Obiteljskog centra – Područna služba Virovitičko-podravske županije, predstavila je rad Centra i aktivnosti te ponudila suradnju školama, nastavnicima i roditeljima.

Na kolegiju srednjih škola govorilo se o planu upisa učenika u srednje škole u školskoj 2024./2025 godini. Planira se upis 855 učenika uključujući i Glazbenu školu Jan Vlašimsky Virovitica.

Nadalje, raspravljalo se o uvođenju novih deficitarnih programa i ukidanju suficitarnih u srednjim školama, natjecanjima učenika, učeničkom servisu i daljnjim ulaganjima u obrazovni sustav.

Foto 2 5

Dogovoreno je da će Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina biti ovogodišnji domaćin održavanja manifestacije “Zbogom školo do jeseni” koju organizira Virovitičko-podravska županija.

Na kolegiju ravnatelja osnovnih škola uz aktualnu problematiku, pročelnica Martina Bunić upoznala je ravnatelje s Odlukom Županije da se ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provode elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. Više o tome možete pročitati OVDJE.

(www.vpz.hr, foto: T. Vampovac, D. Moslavac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content