Pred nama je kratkotrajna, ali izražena promjena vremena: Evo što kaže vremenska prognoza

Tijekom četvrtka očekujemo iznadprosječno visoke temperature zraka. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, uz povremenu kišu, slabu i mjestimičnu. Tek prema kraju dana i u noći s četvrtka na petak će kiša biti češća i rasprostranjenija. Jutarnje temperature zraka očekujemo između 6°C i 11°C ili koji stupanj više na području Orahovice. Najviše dnevne između 10°C i 15°C ili koji stupanj više. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak i južni vjetar, u gorju s olujnim udarima do 65 km/h.

Tijekom petka očekujemo još jedan izraženiji pad temperature zraka i sličan vremenski scenarij kao tijekom ponedjeljka. Jutarnje temperature zraka ujedno će biti i najviše dnevne. Oborine će tijekom noći i ranog jutra biti u obliku kiše koja će uz pad temperature zraka već tijekom ranog prijepodneva prelaziti u soliku, susnježicu i snijeg. Jutarnje temperature zraka, koje će biti i najviše dnevne očekujemo uglavnom između 5°C i 10°C. Sredinom dana, uglavnom između -1°C i 1°C, u gorju do -4°C. Sredinom poslijepodneva očekujemo osjetniji pad temperature zraka, pa će se do večeri temperature zraka spustiti ispod 0°C, osobito u gorju. Mogućnost je poledice! Vjetar u okretanju na sjeverne i sjeveroistočne smjerove.

Trenutne procjene snježnog pokrivača za područje Virovitičko-podravske županije su između 1 i 5 centimetara . Na Papuku do 15 centimetara ili koji centimetar više. Sve u svemu, ne treba se bojati “lopatanja”, barem ne u nizinama.

Tijekom subote i nedjelje bi se trebalo zadržati suho. Vjetar sjevernih i sjeveroistočnih smjerova. Očekujemo djelomice sunčano vrijeme. Jutarnje temperature zraka očekujemo između -6°C i -2°C, u gorju koji stupanj niže. Najviše dnevne između 2°C i 4°C. U gorju studeno, ispod 0°C. Mogućnost poledice tijekom jutra i večeri.

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content