Suradnjom Lige protiv raka VPŽ i Udruge dijabetes klub tipa 1 do veće brige o zdravlju osoba sa šećernom bolešću

Udruga liga protiv raka Virovitičko–podravske županije na čelu s predsjednikom Miodragom Benešom započela je suradnju s Udrugom dijabetes klub tip 1, koju je osnovao i vodi dr. Ivan Andrašević, kako bi provela značajan projekt fokusiran na ultrazvučnu dijagnostiku štitnjače kod osoba s dijabetesom tipa 1.

Ovom suradnjom vodstvo Lige istovremeno pridaje važnost brige o zdravlju osoba s dijabetesom tipa 1, te podržava inicijativu za istraživanje potencijalnih komplikacija štitnjače kod ove populacije.

Posebna vrijednost projekta leži u angažmanu dr. Andraševića, predsjednika Udruge dijabetes klub tip 1, koji osobno proživljava izazove ovog stanja. Njegovo stručno znanje i osobno iskustvo doprinose projektu dubinskim uvidima, osiguravajući da se istraživanje provodi s posebnom pažnjom i empatijom prema potrebama osoba s dijabetesom tipa 1.

Ovaj projekt ne samo da unapređuje dijagnostiku komplikacija štitnjače kod osoba s dijabetesom tipa 1, već također predstavlja važan korak u jačanju veza između medicinske zajednice, udruga za dijabetes i pacijenata.

Doktori Beneš i Andrašević, kroz svoje vođenje, postavljaju primjer suradnje i predanosti poboljšanju zdravstvene skrbi za osobe s dijabetesom tipa 1.

(Liga protiv raka VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content