U danima pred nama i dalje iznadprosječne temperature zraka: Do kraja tjedna suho i stabilno

Jutro iza nas obilježile su ponegdje “mrzle” temperature zraka. Slatina se probudila na -3,8°C, Virovitica na -3,3°C i Bilogora na +1,6°C. 

Polje povišen tlaka zraka, na području Hrvatske zadržat će se u danima pred nama. U noći s četvrtka na petak preko nas će brzo premjestiti oslabljeni frontalni sustav. Tako da se očekuje slaba mjestimična kiša. Ipak generalno gledajući do kraja tjedna očekujemo stabilno, suho i iznadprosječno toplo vrijeme.

Tijekom jutra i večeri očekujemo mjestimičnu maglu ili sumaglicu te mjestimičnu poledicu. Jutarnje temperature zraka između -6°C i 0°C, u dane vikenda do 3°C. Najviše dnevne između 7°C i 10°C, u dane vikenda do 12°C. Vjetar slab pretežno sjevernih i sjeverozapadnih smjerova, u dane vikenda u okretanju na jugozapadne i južne smjerove. 

Izgledi za tjedna koji dolazi ne ukazuju na zimska vremenska obilježja, barem ne u prvim danima veljače. Iznadprosječno toplo vrijeme uz izraženo jugozapadno strujanje osobito u prvoj polovici tjedna. Jutarnje ali i dnevne temperature zraka u pozitivi. Jutarnje temperature zraka oko 6°C, najviše dnevne do 15°C. 

(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content