“Samo neka kuca”: Podržimo sve hrabre borce koji su rođeni s prirođenim srčanim greškama

Koje to srce kuca najjače? Ono koje je ranjeno, prošlo borbe, a možda ga je danas i samo pola. Ljudi koji nose takvo srce najveći su borci, a među njima su djeca i odrasli koji su rođeni s urođenim srčanim greškama. 

Na nacionalnoj razini od 7. do 14. veljače traje njihov Tjedan, pod motom “Samo neka kuca”, u kojem se nastoji osvijestiti borba za život malih velikih boraca već od prvog udisaja. Pacijenti, članovi obitelji, liječnici i medicinske sestre te drugo osoblje koje ih prate okupljeni su u udruzi Veliko srce malom srcu, a čija podružnica djeluje i na našem području. 

Diljem Hrvatske gradovi i općine priključuju se akciji podrške malim borcima, a što će učiniti i Virovitica. U znak podrške hrabrim lavićima, Dvorac Pejačević sutra (utorak) svjetlit će prepoznatljivom bojom srca i ljubavi – crvenom. 

 

veliko malo 1024x512 1

Predsjednica Podružnice Udruge za Virovitičko-podravsku županiju Irena Gros podsjeća kako je veljača mjesec posvećen širenju svjesnosti o djeci sa srčanim greškama te da im svaka podrška puno znači.  

-Naša udruga okuplja djecu s urođenim srčanim greškama i članove njihovih obitelji i trenutno nas je 18, s područja cijele županije. Ovdje smo jedni za druge. Pomažemo roditeljima od trenutka kada dijete dobije dijagnozu, upućujemo na liječnike i bolnice, osiguravamo smještaj roditeljima dok su djeca na operaciji i bolničkom liječenju, pomažemo kod pravnih pitanja i iz vlastitog iskustva nastojimo drugim roditeljima koji se nalaze u istoj situaciji pomoći konkretnim savjetima. 

 

Najčešća roditeljska želja je samo to da dijete bude zdravo, a kada se dogodi situacija u kojoj je dijete rođeno sa srčanom greškom ili boluje od neke druge bolesti, roditelji se često nalaze pred zidom i svaka je pomoć, savjet, podrška, lijepa riječ, mali znak nade na putu ozdravljenja – rekla nam je Irena Gros, mama male lavice Ive, koja je također rođena sa srčanom greškom i koja je primjer hrabrosti od malih nogu.   

hrabro srce

Udruga je prepoznatljiva i po svom humanitarnom radu, a koji se referira na cijelu lokalnu zajednicu. Dosad su, zahvaljujući donacijama i ljudima dobrog srca, osigurali vrtićima, školama i ambulantama vrijedne AVD uređaje koji spašavaju živote. Ovih dana pripremaju se za sajam Viroexpo. Na svom štandu dočekivat će posjetitelje i promovirati svoj rad. 

Irena Gros kaže kako su zahvalni na svakoj podršci. 

-Osobito zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji i pročelniku Bojanu Mijoku koji nam je velika pomoć, gradonačelniku Ivici Kirinu, Gradskom muzeju koji je ove godine odlučio svijetliti bojom malih srdaca, kao i KEKS-u, Klubu za ekspedicionizam i sport, a s kojima imamo sjajnu suradnju na našoj humanitarnoj biciklijadi i koja je svakom sudioniku, a osobito našim obiteljima, nešto posebno.

Ovim putem zahvaljujem svima koji su dosad pratili naš rad i izrazili malim borcima svoju podršku i razumijevanje. Pozivamo sve da nas posjete na našem štandu, da podijelimo koju lijepu riječ i zajedno podržimo naša velika mala srca – poručila je Irena Gros. 

veliko srce malom srcu

(www.icv.hr, mlo, foto: Udruga Veliko srce malom srcu)  

 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content